Yogilates

Yogilates is een combinatie van Pilates & Yoga. Het beste van beide gecombineerd in 1 sessie. We starten met 30 min. Pop Pilates voor het versterken van de buik- én rugspieren. We eindigen met een ontspannende zachte vorm van Yoga. Met aandacht voor relaxatie, dmv. Ademhalingsoefeningen, meditatie, gecombineerd met Yoga houdingen.


Pilates helpt je lichaam te versterken zodat je in het dagdagelijkse leven minder fysieke klachten ervaart.


Ademhalingsoefeningen helpen lichaam en geest te ontspannen. Zo werkt het bloeddrukverlagend, bevordert het gevoelens van kalmte, ontspanning én het helpt stress te verlichten.


Mediteren is een soort van innerlijk proces waarmee je je bewustzijn vergroot én even loskomt van alles rondom je. Je observeert je gewaarwording, de gedachten die je hebt én laat ze voorbijgaan zoals wolken. 


Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Ook wie helemaal niet flexibel is, heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd.


Door deze 4 samen te gebruiken, leer je omgaan met gedachten, evt. pijn, de stilte én vind je met tijd op elk moment rust in je hoofd.


Na Yogilates voel je dat je iets fysiek gedaan hebt, maar voel je tegelijk ook ontspanning, rustig én zachter.


Yogilates is een toegankelijke vorm van Pilates of yoga, voor iedereen met klachten, oud of jong, met of zonder ervaring, flexibel of minder beweeglijk.


Ook als je last hebt van blessures, ziekte, spanning, slaapproblemen of een burn-out ben je welkom.


Je hebt niets anders nodig dan makkelijke kleding.


MEER INFO👉 Waar & wanneer?

De wekelijkse sessies YOGILATES gaan door op:

- woensdag om 20:00 in Lindsay's Yogastudio, Kerkstraat 11 8210 Loppem.

Plaatsen beperkt tot max. 8 dames én kan je gebruik maken van de voorziene Yogamatten, kussens én dekentjes.


- donderdag 19:00 - Vanaf oktober 2023 bij L'eautus, Loppemsestraat 50 8210 Zedelgem.

Breng je eigen yogamat mee. 👉 Wat is de prijs?


Wanneer je je inschrijft voor een vaste reeks Yogilates, dan betaal je 120€ voor 10 sessies = 12€/beurt.


VOLGENDE 10 LESSEN REEKS: Oktober - November - December 2023


Donderdag avond 19:00 - 19:55: 5, 12, 19, 26 oktober + 9,16, 23, 30 november + 7,14 december


Wanneer je je inschrijft voor een vaste reeks Yogilates, dan betaal je 120€ voor 10 sessies = 12€/beurt. Betalen kan cash of met Payconiq bij de eerste les of op voorhand via overschrijving. 

Je kan ook een beurtenkaart nemen, die geldig is voor alle groepssessies én dan hang je niet vast aan een reeks, ben je flexibel in wanneer je komt. Maar de plaatsen én de geldigheid van de kaart is beperkt. 


10 beurtenkaart: 15€/beurt = 150€

25 beurtenkaart: 14€/beurt = 350€


Je reserveert je plaats via de online agenda én je hebt tot 24u voor de afspraak gratis annulatie. Bij annulatie de dag zelf, wordt de beurt aangerekend.


Maar je bent zeker niet verplicht om een vaste reeks of beurtenkaart te nemen, wil je eerst eens proberen of een losse les nemen, dan betaal je 17€.


Betalen kan cash, met Payconiq, op voorhand via overschrijving of online via de roze 'koop nu' knop.


25 BEURTENKAART


14

per beurtDeze kaart is geldig voor alle groepsessies in de studio én

blijft 12 maand geldig.

10 BEURTENKAART


15

per beurtDeze kaart is geldig voor alle groepsessies in de studio én

blijft 6 maand geldig.

👉 Kan ik eens komen proberen?

Jazeker, elke les is toegankelijk voor beginners. Je hoeft enkel jouw plaats te reserveren via de online agenda.


👉 Kan je niet meer reserveren?

Dan is de les volzet. Daar de plaatsen beperkt zijn tot max. 8 dames per les, zijn deze snel volzet. Je kan de dag zelf de agenda nogmaals checken want vaak komt er de dag zelf terug plaatsen vrij door annulaties. Je kan ook op de wachtlijst komen, zo krijg jij als eerste een sms als er een plaats vrijkomt.


Zet je op de wachtlijst door me te mailen: info@lindsaygilis.com.

MIJN ACHTERGROND IN YOGA/ PILATES


Mijn eerste meditatie les was in 2009 toen ik in een rouwperiode zat én mezelf volledig kwijt was. Ik wou mezelf terug wou vinden.

Mezelf terugvinden was dan vooral de zoektocht naar rust & vertrouwen binnenin mezelf. Thuis komen bij mezelf, vond ik dmv. meditatie.


In 2010 begon ik te werken in de Fitness Sector. Als clubmanager van Oxygen Fitness Brugge heb ik interne en externe opleidingen gedaan én gaf ik wekelijks zo'n 16u aan actieve groepslessen zoals BBB, Spinning, Aerobics, Fatburner...


Echter werd het me al gaandeweg duidelijk dat ik op dat tempo niet ging kunnen blijven doorgaan én zocht ik naar type lessen die veel dichter bij mezelf lagen én die ik langer ging kunnen volhouden. Ik kwam zo uit bij Pilates & Yoga. Ik volgde, naar aanleiding van mijn burn-out, Yin Yoga én de opleiding tot Yoga Teacher bij Joachim Meire. Ik begon mijn eerste Yoga lessen te geven en al gauw merkte ik op dat ik een zachte stijl van Yoga veel aangenamer vond dan Ashtanga of Vinyasa. 


Voelen zijn & ademen zijn dan ook woorden die ik vaak gebruik. Yin Yoga voelt voor mij als thuiskomen bij jezelf. Ademhaling is zo essentieel voor je zenuwstelsel én meditatie is mijn dagelijkse 'medicatie'. 


Via Youtube kwam ik terecht bij BLOGILATES, Cassey Ho. De founder van Pop Pilates uit USA. Ik volgde in 2018 de online opleiding tot Pop Pilates Instructeur. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ondertussen maak ik mijn eigen lessen, op bekende Pop muziek.

Geraak je niet tot in de groepsessies?

Dan kan je ook van thuis uit mijn lessen volgen.

Wat de andere dames zeggen over Yogilates...

Lindsay haar stem is zo rustgevend. Yogilates is voor mij als rugpatiënt de ideale combinatie.

Ik kwam binnen met Migraine én ik ging buiten met een zalig rustgevoel. Bedankt Lindsay

Een volledige Yogales is voor mij net te rustig. Maar Yogilates is de ideale combinatie, zo voel ik toch dat ik iets gedaan heb, zonder mij te forceren.


Blij dat ik 1,5 jaar geleden bij Lindsay ben terecht gekomen.


Wat ze doet, doet ze met oprechte passie en liefde. Én ze is goed in haar vak!


De groepjes worden klein gehouden, wat voor mij een extra troef is.