Afvallen zonder dieet

HOE KAN IK AFSLANKEN ZONDER  EEN DIEET TE VOLGEN?

Het jojo effect, elk jaar een nieuw dieet. Ben jij dat ook zo beu? Volg het principe van Sandra Bekkari : “Nooit meer dieëten!”

Haar boeken zijn een succes dus ik denk dat we het eens zijn om NOOIT MEER TE DIEETEN ?


Ik geef je graag mijn 11 tips mee:

1: Check wanneer je eet

Luister naar je intuïtie. Eet wanneer je honger hebt.  3 uur voor het slapen gaan stop je met eten. 


2: Voed je lichaam

Start je dag met een eiwitrijk ontbijt en combineer dit met koolhydraten. Haal je goede koolhydraten vanuit natuurlijke suikers: fruit. Denk bv. aan plantaardige yoghurt (of indien je niet lactose intolerant bent: Kwark of verse kaas) met vers fruit. Maar ook een eiergerecht is ideaal ‘s morgens. Indien je graag Granola/Muesli eet, dan zijn dit je koolhydraten! Combineer dit dus niet nog eens met fruit want dan krijgt je bloedsuikerspiegel een te hoge piek en dan is de kans op vetopslag veel groter. Zoals je weet zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel en de koolhydraten voor extra energie. Heb jij een actieve job dan kan je extra stuk fruit eten, indien je geen actieve job hebt dan zijn groenten of eiwitten een ideaal tussendoor. Denk aan komkommer of wortel snacken maar ook noten of een hardgekookt ei zijn een ideaal tussendoor. Beperk ‘s avonds je koolhydraat inname maar eet deze best overdag. 


3: Neem je tijd

We zijn allemaal druk bezig, maar als je eet...eet dan bewust! Je spijsvertering zal je daar dankbaar voor zijn. Je zal ook minder snel honger hebben.


4: Stop met snacken

Als je constant zin hebt in die m&m’s, dat ene koekje of altijd honger hebt dan is je bloedsuikerspiegel helemaal uit balans. Ook stress en hormonen die uit balans zijn, zijn een grote oorzaak hiervan. Maar het kan ook zijn dat je te weinig eet overdag en dan ‘s avonds alles zou gaan opeten wat je vind. Maar een tekort aan het Vitamine Chroom/ Magnesium  is hier ook een oorzaak van.5: Drink voldoende water

Je lichaam geeft soms het signaal dat je honger hebt, maar vaak is het ook een signaal van dorst. Je hersenen weten het verschil niet, ze geven gewoon een signaal. Dus vooraleer je die snack vast neemt, drink eens een groot glas water! 


6: Vervang ongezonde gewoontes

Drink jij graag koffie? Een paar koppen per dag kan geen kwaad, maar drink jij liters koffie ? Neem dan eens een tas thee tussendoor. Maar wat komt er bij die koffie? Roommelk? Suiker? Koekje? Vervang dit door plantaardige melk, Canderel en een suikervrij koekje.


Eet jij graag brood? Kies dan voor een kwaliteitsvol brood ipv goedkoop wit brood. Je gaat er minder van eten en je bent meer gevuld.


Drink jij graag een glas alcohol? Kies dan voor iets dat minder calorieën bevat: denk aan Cava ipv Porto. Denk aan Gin ipv Rum. Denk aan een Gin Tonic ipv een cocktail op basis van fruitsap.


7: Gun jezelf ook iets!

Je moet naar een feestje, ze serveren taart of een uitgebreide maaltijd. Voel je aub niet schuldig!! Maak een grote wandeling of las een extra loopje in, verbruik die extra calorieën.  Drink een glas water bij elk glas alcohol. J je doet dit niet elke dag dus geniet ervan. Wellicht ga je het wel voelen aan je darmen of je energie niveau maar de dag erna is een nieuwe dag en je herstart je gezonde levensstijl gewoon opnieuw.


8: Zout beperken

Maak in de zoveel mogelijk zelf je eten klaar en beperk je zout inname. Afhaal en meeneem menu’s zijn makkelijk en snel, maar er zitten vaak bewaarmiddelen in, meer zout dus! Zout zorgt voor het vasthouden van je vocht.


9: Rust

Wanneer je te weinig rust hebt en slecht slaapt dan staat je hongerhormoon ‘Ghreline’ te hoog. Daardoor heb je vaker honger. Spanning, stress en emotionele zorgen, zorgen ook voor emo eten. Las dus voldoende ontspanning in.


10: Bewegen

Je maakt je hoofd leeg, je metabolisme verhoogd en spijsvertering wordt geactiveerd! Dus een stevige wandeling van 20 - 30 minuten per dag is een ideale manier om te ontspannen, meer calorieën te verbranden in rust en makkelijker naar het groot toilet te kunnen gaan.


11: Pas je work-out aan je doel aan.

Ben je geen sporter? Heb je last van blessures? Ga dan stevig gaan stappen. Op een loopband kan je een lichte helling toepassen. Vermijd springen of interval work-outs.


Ben je al een tijdje bezig met sporten en je valt niet meer af? Dan is een interval training iets voor jou. Tijdens je work-out wissel je intensiviteit af met rust. Denk aan sprinten vs. doorstappen of snel fietsen vs. rustig fietsen. 


Wil je strakker worden? Begint het allemaal te hangen? Dan moet je aan spierversteviging doen. Ga aan de slag met krachttraining of oefeningen op eigen lichaamsgewicht zoals Pilates, BBB, Yoga.

Voedingssuplement met Chroom

" LEAN FOREVER "


120 capsules (4/dag)

€38,56