Boeken & Tools

Mijn favoriete boeken en andere handige tools


Handboek Reiki, Sunny Nederlof, Bas Buis


                     

Het meest complete Handboek Reiki is het meest gezaghebbende naslagwerk over reiki dat          er voorhanden is. In dit uitvoerig geïllustreerde handboek is hun kennis en ervaring gebundeld tot een indrukwekkend overzicht. Het boek bevat:

* Geschiedenis en beginselen * Wetenschap en traditie * Methodes en technieken

* Ziektebeelden en behandelingen * Segmenten en chakra's * Energie, balans en voeding

* Spirituele diagnose en praktijk.
The Japanese Art of Reiki: A Practical Guide to Self-Healing Frans Stiene


Dit is het tweede boek van Bronwen en Frans Stiene, een juweeltje voor iedere serieuze Reiki beoefenaar.

brengt je terug naar de traditionele beoefening van het Reikisysteem. Weg met de chakra's (een Indiaas concept) en alle ruimte voor het Japanse energiesysteem, dat werkt met de drie hara's. Geen aandacht voor tips en trucs voor het behandelen van anderen, maar allerlei oefeningen voor jezelf. Want het werken aan jezelf (jezelf healen, je energiekanalen zuiveren, het juiste denken oefenen, etc.) zijn belangrijke voorwaarden om een zuiver kanaal te zijn voor de spirituele energie die Reiki is.
The Reiki Sourcebook - Frans Stiene


Het eerste boek van Brownen & Frans Stiene. The Reiki Sourcebook, is vooral een verademing, omdat het zoveel verwarring wegneemt, helder de geschiedenis en verschillen tussen de traditionele Japanse Reiki én de Westerse varianten belicht.


Het ABC van REIKI


Het ABC van Reiki is een uiterst compleet en rijkelijk geïllustreerd vademecum en biedt door zijn opzet zowel een nieuw concept met een hoog onderscheidend vermogen, als een grote toegevoegde waarde op eerder verschenen boeken over dit onderwerp.

Het ABC van Reiki biedt een onmisbare aanvulling op de reeds gevestigde Reiki-literatuur en mag in geen enkele professionele bibliotheek ontbreken.


Deze vragen zijn vanuit de praktijk opgetekend en daardoor niet alleen van belang voor iemand die (nog) niets van Reiki weet, maar ook voor de ervaren leraar.


Veel van de behandelde onderwerpen werden nooit eerder beschreven, waardoor Het ABC van Reiki een uiterst volledig naslagwerk is geworden. Het ABC van Reiki is nuchter en praktisch van opzet en is daardoor tevens toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Reiki.

Met deze klassieke tantrahandleiding kun je meer genieten van liefde, intimiteit en seksualiteit. Aan de hand van 50 geïllustreerde tantra-oefeningen beschrijft Margot Anand hoe je van seks een diepextatische en spirituele ervaring kunt maken.

Dit boek onthult het geheim van de tantrische liefde. Heb je genoeg van verwijten, strijd en eenzaamheid? Eeuwenoude spirituele wijsheid en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen wijzen op de mogelijkheid van een liefdevolle verbinding zonder strijd en pijn. Tantra nodigt je uit om negatieve emoties en oordelen los te laten en het plezier van verlangen en extase te verbinden met meditatieve aandacht. Op die manier werk je niet alleen aan een stabiele en opwindende relatie, maar ook aan een liefdevolle wereld waarin tegenstellingen overbrugd worden en mensen elkaar respectvol kunnen ontmoeten.

De sensuele vrouw' nodigt uit om te ervaren wat het betekent om een erotisch vitale vrouw te zijn, vol passie en zelfvertrouwen. Door taoïstische oefeningen (bekkenbodemoefeningen, ademhalingstechnieken, zelfreflectie door het bijhouden van een dagboek, buikdans en meditatie) kun je genieten van betere (seksuele) relaties, meer levenslust en een grotere orgastische potentie.

Wil je graag voluit leven als de hartstochtelijke, spirituele, sterke, liefdevolle, creatieve en sensuele vrouw die je in werkelijkheid bent? Vijf keer per jaar verbinden duizenden vrouwen over de hele wereld zich met elkaar. Ze verbinden zich om te helen en hun lang vergeten authentieke vrouwelijkheid terug te vinden met de Wereldwijde Baarmoederzegening – een manier om je bewust te worden van je vrouwelijke energie.

Ben je toe aan het krachtiger maken van jezelf? Reken af met maskers, slachtofferrol en beperkende overtuigingen om zo de wereld ten volste te ervaren en ga de weg van de Krijgergodin.


Krijgergodin is een boek over de innerlijke wijsheid die iedere vrouw in zich heeft. Op een liefdevolle manier leer je oude patronen onder de loep te nemen, controle los te laten, en voorbij te gaan aan verhalen van drama en slachtofferschap.

Als vrouw ben je getraind om waarde te zoeken en liefde te vinden via anderen. Je vindt jezelf zelden perfect zoals je bent. Maar wanneer je de aandacht verlegt en ontdekt wie je vanbinnen echt bent, dan begin je aan een heilige weg: de weg van de Krijgergodin.

Wat is een sterke vrouw? Zijn het vrouwen die zich als mannen gedragen: actiegericht en volle vaart vooruit? Of zijn het net authentieke vrouwen? En kan je enkel succes hebben als je je als een man gedraagt? Eva Daeleman gaat vanuit haar positie als (jonge) vrouw op zoek naar de innerlijke, vrouwelijke kracht. Ze laat zich leiden door verwondering, veerkracht en het geloof dat het anders kan. Met een gezonde portie humor, idealisme en een snufje naïviteit is Woman up een boek vol herkenbare verhalen en tips om jezelf nog beter te leren kennen. Een eerlijk boek voor vrouwen én mannen.

Marie zorgt dat je stopt met uitstellen en helpt je je dromen achterna te gaan. Voor iedereen die wil stoppen met uitstellen en aan de slag wil gaan. 'Alles is uitvogelbaar' geeft lezers de moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Het geloof in ons eigen kunnen staat daarbij centraal. 'Alles is uitvogelbaar' maakt korte metten met disfunctionele overtuigingen en belemmerend gedrag. Marie neemt je stap voor stap mee in de achtbaan van creativiteit, verandering en vooruitgang. Dit boek helpt je boven alles jouw innerlijke kracht aan te boren.

Door middel van acceptatie, overgave en toewijding aan haar zich voortdurend ontwikkelende spirituele pad, heeft bestsellerauteur en internationaal spreekster Gabrielle Bernstein haar angst getransformeerd tot geloof. Haar verhalen en universele lessen bieden een raamwerk voor het loslaten van de dingen die ons geluk, onze veiligheid en een duidelijke richting in ons leven blokkeren. Deze lessen kunnen ons helpen bij het loslaten van de behoefte aan controle, zodat we ons kunnen ontspannen in een gevoel van zekerheid en vrijheid, en kunnen stoppen met het najagen van levensdoelen en gewoon echt kunnen gaan leven.

In dit boek biedt Bethany praktische handvatten aan om na te gaan op welke manier de moederwond in je dagelijks leven tot uiting komt en reikt ze strategieën aan om te helen. Ze geeft stapsgewijs advies om weer in verbinding te komen met je innerlijke kind, te rouwen om de moeder die je nooit hebt gehad en te stoppen met het anderen voortdurend naar de zin te maken, zodat je je pijn en woede uiteindelijk kunt omzetten in heling en zelfliefde.

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven.


Met behulp van dit boek ben je zelf in staat om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen. Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen.

Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert.

'I AM' van Susan Shumsky biedt op een laagdrempelige manier en voor iedereen die dat wil directe en onmiddellijke heling. De prayers en affirmaties zijn niet ingewikkeld of moeilijk en hebben grote universele zeggingskracht. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren!


'I AM' bevat de in de praktijk bewezen, niet-conventionele manieren van spirituele heling, die wereldwijd al bij miljoenen mensen positieve veranderingen teweeg heeft gebracht. Met 'I AM' doe je een beroep op je innerlijke kracht en spreek je je volmaakte levensenergie die je bent aan.


Op deze manier manifesteer je wat je in je dromen voor je ziet.

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in ‘Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren.


Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.


Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd.


Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

Voel jij je anders dan de meeste mensen? Krijg je meer indrukken binnen? Ben je sneller moe? Maar heb je ook meer oog voor detail? Ervaar je intense emoties, voel je anderen makkelijk aan en streef je naar diepgaande contacten?


Dan ben jij mogelijk hoogsensitief.


In Leven zonder filter vertelt Fleur openhartig en met zelfrelativering over de zoektocht naar haar gebruiksaanwijzing. Hoe ze ontdekte dat ze hoogsensitief is en zich daar aanvankelijk tegen verzette, uit schrik voor labels en zweefteven.


Tot ze ondervond dat de eigenschap naast nadelen ook voordelen kent.

Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Of heb je de neiging de ander op afstand te houden als die voor jou wil gaan? Mis je in je relatie de intimiteit?


In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatings- en bindingsangst te maken heeft.


Hannah laat in Liefdesbang zien hoe je je hart weer kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Deze authentieke verhalen maken samen met de inzichten en tips tot een oplossingsgericht boek, zodat de liefde weer een eerlijke kans krijgt.

De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren. Yasmin geeft in dit boek alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.


In dit uitgebreide boek lees je op welke manieren de maan onze gezondheid en relaties en ons gemoed en werk beïnvloedt.


Zo kun je aan de hand van affirmaties en visualisaties je leven op alle fronten verbeteren! Dankzij de oefeningen, voorbeelden en de schat aan informatie in Leven met de maan stelt Yasmin Boland je in staat je leven bewust te creëren en beter te sturen. Ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden.

Met dit invulboek helpt Josie Boog je die kracht te gebruiken om meer balans en geluk in je leven te krijgen. Ze richt zich op de twee belangrijkste fases van de maan: de nieuwe en de volle maan.


Josie beschrijft de reis die de maan door de dierenriem aflegt en welke invloed elk sterrenbeeld op de maanfases heeft, gevolgd door vragen die jou aan het denken zetten.


Wat zijn jouw sterke kanten, dromen en verlangens, en hoe kun je met je zwaktes en angsten omgaan? Er is volop ruimte om jouw bevindingen op te schrijven en daarvan te leren.


Verder vind je in het Maanjournal ook rituelen om tijdens nieuwe of volle maan uit te voeren. Denk aan een dankbaarheidsritueel of een badritueel.


Vind dankzij de energie van de maan meer zelfkennis, balans en geluk in je leven.

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes.


De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel.


Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

Master Your Mindset  gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.


Michael Pilarczyk schreef op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren.


Hoe ziet jouw mooiste leven eruit. Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt.


Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Dit boek gaat over levensvragen. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht?

Je Bent Zoals Je Denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen.


Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.


Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers: As AMan Thinkethvan James Allen (1903) enThe Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910), aangevuld met eigen visies en inzichten van Michael Pilarczyk.


Maar het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron.

Deze site bevat affiliate links. Dit betekent dat, als jij een aankoop doet, ik een commissiepercentage ontvang over jouw aankoop. Kost jou niks extra’s, maar ik ben verplicht om het te vermelden.

Praktische Tools


Wil jij je business online gaan opzetten? Met deze handige tools doe je dat in een handomdraai.

WEBSITE MAKEN

Gratis en makkelijke je eigen website maken? Dat doe je met one.com! Je krijgt een gratis proefperiode van 14 dagen. Host je eigen domeinnaam.be voor slechts 5,99€ per jaar en ga direct aan de slag.

MAKKELIJK GRAFISCH DESIGN

Canva is een grafisch ontwerpplatform waarmee gebruikers sociale media-afbeeldingen, presentaties, posters en andere visuele inhoud kunnen maken. Zelfs in de gratis versie maak je prachtige E-books, Stories, Pdf, Social Media afbeeldingen en zoveel meer!

WEBSHOP MAKEN

Een webshop bouwen, dat gaat tegenwoordig makkelijker dan een fysieke winkel opzetten. Gebruik Shopify voor je producten en services online te verkopen.

EMAIL MARKETING

Ik gebruik Convertkit om landingpagina's op te zetten voor mijn freebie. Alsook mijn emailmarketing verloopt hier mee.

Start hier gratis tot je eerste 500 emailadressen. 

ONLINE AGENDA 

Je afspraken online laten inplannen, dat is geen gedoe meer met heen en weer mailen. Niet alleen tijdsbesparend maar ook heel praktisch. Zelfs groepsessies en integratie met Zoom beschikbaar.