De mooiste stranden op Ibiza

Dit zijn, volgens mij, de mooiste stranden van Ibiza

Ibiza staat bekend om zijn bruisende nachtleven, de vele discotheken, maar ook als het spirituele eiland, het eiland van de hippies. Wanneer je naar Ibiza gaat denk vooral ook aan de natuur, wandelingen én zonnen of lekker eten aan het strand. Dat dit Spaanse eiland in de Middellandse Zee veel meer te bieden heeft dan het nachtleven, mocht ik al ontdekken sinds 2003. Ik werkte er 6 maand als Hotelanimator voor het entertainment, ik gaf er overdag de sportactiviteiten zoals Aquagym én 's avonds danste ik mee met de kinderdisco en in de avondshows.


Anders dan zijn reputatie doet vermoeden, kun je op Ibiza ook heerlijk tot rust komen op één van de zonovergoten zandstranden of al wandelend langs de unieke rotsformaties langs de kust. Wat lekkers eten in een gezellige beach bar of een restaurantje in een gezellig dorpje. Gaan shoppen in unieke winkeltjes of langs de hippiemarktjes slenteren. De sfeer in de oude stad ontdekken of langs de haven flaneren. Met de auto, of scooter, alle baaitjes afstruinen op zoek naar een prachtig uitzicht, waar je vaak helemaal alleen bent.


Ibiza is dus écht zoveel meer dan dat nachtleven.


Dit zijn volgens mij de 5 mooiste stranden die je moet gezien hebben:1. Cala de Sa ferradura:


De weg ernaartoe is zooooo Ibiza. Een lange 'Rocky and Snaky Road' brengt je naar dit kleinschalige strand, slechts 1 kleinere beach bar waar je zonder veel 'chichi' iets lekkers kan drinken en eten. Het mooie is dat je hier aan een kleine uitloper zit van het eiland, met aan beide kanten een stukje zee. Ik vind dat uniek én mooi om te zien.


Hier kan je ook je Sup tocht starten, deze boek je bij Nico, van Sup Mediterrania. Hij is een local, spreekt perfect Engels én laat je graag de mooiste baaitjes en verborgen grotten zien van op de Sup. Doe hem zeker de groetjes van mij, want jaarlijks boek ik bij hem de Suptocht die we doen tijdens het Ibiza Retreat. Dit is zijn website trouwens: https://mediterrania-surf.com/paddle-board-ibiza/


Destijds kon je hier geen strandbedjes huren, het strand is ook niet zo groot, maar aan de andere kant van de baai heb je 'Port de San Miquel', drukker én toeristischer, not my favorite place, maar voor jou én je gezin misschien wel, als je daarnaar op zoek bent.

 


2. Daar verder in de buurt heb je Cala de Beniraix' of 'Benniras':


Een breder zandstrand met 'Ibiza vibes' alom, hier komen tegen zonsondergang de Hippies samen om de dag te vieren. Ze spelen muziek op de hippie drums, dansen, soms rond het vuur én wanneer het donker wordt zie je ze soms ook naakt de zee in gaan. Hier hangt dus sfeer wanneer de zon in de zee zakt.


Ook vind je hier een hippie markt én kan je lekker gaan eten bij "Elements". Of als je liever Pizza of eerder lokaal spaans wil eten, kan je ook ernaast gaan, want hier zijn 3 restaurants naast elkaar.


Het is er soms wel druk én zoeken naar Parking, maar er is plaats genoeg op de verschillende parkings. 

Que mas?


3. Cala codolar:


Ook deze weg is terug zo'n 'Rocky and Snaky Road', deze brengt je naar een kleinschalige strand, waar er slechts 1 beach bar is, waar je (net zoals in Ferradura) zonder veel 'chichi' iets lekkers kan drinken én eten. Het mooie is dat je hier meestal weinig toeristen tegenkomt, hier komen meer de locals én mensen die Ibiza beter kennen.


Hier dichtbij heb je de Stonehenge van Ibiza: 'Time and Space'. Dit is een beeldhouwwerk uitgevoerd in opdracht van een Canadese Miljardair, de oprichter van Cirque De Soleil. Het kunstwerk is een prachtig geheel van 13 monolieten, waarvan de hoogste is versierd met bladgoud.


Wat verderop vind je deze bijzondere ‘deuren’: Las puertas Can Soleil. Het gaat om twee tegenoverliggende deuren, die een kleine, vierkante ruimte van ongeveer 3mx3m symboliseren. Een soort ‘kamer’ zonder muren zeg maar. Op de deuren vind je verschillende inscripties en Arabische motieven, waaronder eenjamsa, ook bekend als ‘de hand van Fatima’. Het is een element dat voorkomt in Moslimculturen, maar ook door de Carthagers werd gebruikt (820 vC.) en geassocieerd wordt met een attribuut van de godin Tanit, de godin van Ibiza. Vanuit de juiste hoek en met de deuren open, kan je Es Vedrà aan de horizon zien. Het is een prachtig beeld en een geliefkoosde plek om foto’s te nemen.


Een aanrader als combinatie voor of na je strandbezoek.

4. Cala d'hort:


Dit is breder én toeristischer strand, maar wat het de moeite waard maakt is het unieke zicht, hier kan je zonnen of eten met zicht op de rotsformatie 'és Vedra'.


Hier ga je ook lekker Spaanse tapasgerechten eten in het Restaurant El Carmen


Nadeel van deze plek is: een steile afdaling brengt je naar deze plek. Auto moet je bovenaan parkeren, dus het is even een stevige wandeling. Met de scooter geraak je wel beneden.

5. Platja Des Cavallets én Ses Salinas:


Dit zijn 2 lang uitgestrekte stukken strand, dichtbij de luchthaven én aan de zoutbanken 'Las Salinas'. Hier zijn er verschillende leuke beachbars aanwezig Zoals 'Beso Beach' & 'El Chiruinguito'. 


De zaligste massage op strand, heb ik hier trouwens gehad. Zoek naar de dame met haar lange grijze haar voor "El chiringuito".


Hier kan je zowel op het strand liggen als op de strandbedjes van de beachbars als apart strandbedjes huren. Ben je op zoek naar een naakstrand, dan ben je hier ook welkom. Loop daarvoor iets verder door langs El Chiringuito én daar ben je welkom in je pure zijn. Dit wordt trouwens op het hele eiland toegelaten, maar meestal in de kleinere baaitjes kom je dat tegen. Want in Ibiza hangt een 'vrije hippie sfeer', dat wat ik trouwens enorm leuk vindt...


Dit zijn mijn favoriete stranden. Er zijn natuurlijk nog veel andere mooie stranden én vele baaitjes zoals Pou Des Leo, Cala Boix én deze stranden volgens de site van National Geographic.Ibiza Retreat September

"Het retreat was perfect gelegen in mijn persoonlijk ontwikkelingsproces,

want het gaf me de kracht om terug op te staan na de klassieke één stap vooruit en twee stappen terug. Via meditatie, yoga, breathwork en de vrouwencirkels heb ik mezelf in mijn geest teruggevonden.


Ik heb de nieuwe werkpunten in mijn leven gevonden en nu ik eenmaal thuis ben, weet ik perfect waar ik aan de slag moet om meer te groeien in wie ik ben. Wie ik echt ben en niet de persoon die mijn naam draagt."

"We hebben samen zoveel gevoeld en geheeld, we hebben elkaar en onszelf gedragen, er werd gehuild en gelachen, gezongen en gedanst. Dit alles is zo krachtig en maakte van een groep onbekende dames een veilige cocon, een sisterhood."


"Tijdens het retreat was ik in handen van dames, inspiraties voor waar je wilt staan in het leven. Ze staan zo sterk in hun kracht en stralen hun positieve energie op je af, waardoor je alleen maar gemotiveerder verder werkt aan je eigen ontwikkeling.


Ook de kracht die een groep dames samen bevat is onbeschrijfelijk. Ik heb zoveel liefde, warmte en ondersteuning gevoeld van elke ziel die mee was. Als ik er één woord op zou mogen kleven zou het gevoel die ik heb ervaren in deze groep ‘magisch’ zijn."