Eiwitrijk eten

WAAROM IS EIWITRIJK ETEN ZO BELANGRIJK ?

Wanneer je wil afslanken of veel aan sport doet moet je opletten dat je voldoende eiwitten opneemt in je voedingspatroon.

Net als koolhydraten en vetten zijn eiwitten bouwstenen voor je lichaam. Je lichaam kan niet zonder deze voedingsstoffen. Eiwitten bestaan uit aminozuren, waar maar liefst twintig soorten van zijn! Ze worden gebruikt om spierweefsel en andere weefselsoorten te creëren, zoals je huid, haren en nagels. Ook je lichaamscellen worden vernieuwd met behulp van eiwitten.Ohja, Als je iets hebt aan deze tips, deel je dat dan even?

Tag je me in je insta stories met @lindsaygilis ? Thanks !


Voldoende eiwitten eten zorgen ervoor dat je:


- Een verzadigd gevoel hebt. Je hebt voldoende gegeten en stopt met tussendoor te snacken en zin te hebben in zoetigheden.


- Je aan spieropbouw doet ipv. spierafbraak. Zo voorkom je een crash van je metabolisme.


- Je beter herstelt na een work-out. Minder spierpijn dus!Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten eiwitten bestaan: dierlijke en plantaardige eiwitten.


Dierlijke eiwitten vind je voornamelijk in eieren, vlees, vis en zuivel.

Plantaardige eiwitten zitten voornamelijk in soja, tofu, kikkererwten, pinda(kaas), linzen, quinoa, zwarte bonen, andere peulvruchten en noten.


Maar denk ook aan eiwitpoeders. Deze zijn makkelijk toe te voegen aan een heerlijke smoothie, milkshake, maak er gezonde pannenkoeken mee of voeg ze toe aan je havermoutpap. Deze bestaan ook in dierlijke vorm "WHEY". Die laatste wordt vaak gebruikt door bodybuilders, die grote potten zie je in massa staan in de fitness.


Als vrouw raad ik aan om een plantaardige versie te nemen waar er toegevoegde mineralen en vitamines inzitten en geen toegevoegde suikers.Ultra Lite Poeder

€26 voor 15 porties

Verkrijgbaar in vanille of chocolade