Essentiele olie

Geuren zijn een krachtig middel om een bepaald gevoel te creëren. Laat dat nu net de gedachte zijn achter aromatherapie met essentiële olie! Bekende essentiële oliën zijn onder meer lavendel, kaneel, sinaasappel en pepermunt. Je zult merken dat je je door bepaalde geuren actief, geconcentreerd rustig of vrolijk voelt. 


Wat verstaan we onder essentiële oliën?

Essentiële olie is de substantie die planten hun specifieke geur geeft. Deze vloeistof bevindt zich in de holtes en kanaaltjes van de plant. In de Middeleeuwen ontdekte men dat deze olie van planten gewonnen kan worden door waterdampdestillatie. Leuk feitje: de beste oliën worden nog steeds op deze manier verkregen!

Essentiële olie, etherische olie en aromatische olie

Waarschijnlijk heb je zowel de term essentiële olie als etherische olie al eens voorbij zien komen. Deze betekenen beide hetzelfde: pure plantenolie. Dan is er nog de term ‘aromatische olie’. Aromatische olie wordt vaak gemaakt van synthetische geurstoffen en heeft misschien wel dezelfde geur, maar zeker niet dezelfde werking als essentiële olie.

Wat kun je doen met essentiële olie en hoe gebruik je het?

Essentiële olie wordt vooral gebruikt voor aromatherapie. Pure plantenoliën zijn namelijk krachtig: ze werken stimulerend en ondersteunend voor je stemming.

Bij aromatherapie maak je gebruik van het gevoel én de associatie die een geur jou geeft: bijvoorbeeld positief, rustgevend, activerend of fris. Zo kan essentiële olie bijvoorbeeld het volgende doen:

 • Rust creëren, voorbereiden op slaap
 • Sfeer creëren
 • Ontspannen en zen gevoel geven
 • Zintuigen stimuleren
 • Associaties oproepen
 • Helpen om vrij te ademen
 • Een actief gevoel losmaken
 • Concentratie bevorderen

Kortom, je gebruikt de olie om je stemming een duwtje in de door jou gewenste richting te geven!

Deze YOGA lijn bevat 5 verschillende geuren. Elke geur is te verkrijgen in Auraspray, Essential Oil of Cupping oil.


Yoga-Zen, een verstillende geur die je terug brengt naar je kern, de plek waar je innerlijke rust en stilte ervaart. Door stil te zijn vind je de antwoorden op al je vragen. Wees stil, luister, voel en ervaar.

Ingrediënten: Lavendin, Patchouli, Pepermunt, Wierook, Groene Mandarijn en Neroli 10%.


YOGA-COMPASSION, Laat emoties die je niet meer dienen, zachtjes je hart verlaten en geef je over aan liefde. Kom weer in verbinding met de liefde voor jezelf en laat vanuit jouw hart de liefde stromen naar de wereld om je heen. Open je hart en laat de energie van je hart stromen.

Ingrediënten: Bergamot, Lavendel, Roos, Mimosa en Roselina.


YOGA-ENERGY, Geef je Chi een boost met Yoga-Energy. Dit Natuurzuivere etherische oliemengsel geeft je een lekkere oppepper. Wakker de energie in jezelf weer aan en laat de levensenergie krachtig stromen.

Ingrediënten: Bergamot, Vetiver, Cederhout, Marjolein en Lavendelsalie.YOGA-HARMONY, Harmonie is de essentie voor een vredig leven en zorgt voor een diepe tevredenheid. Yoga-Harmony brengt jouw lichaam, geest en ziel in balans. Door in balans te zijn kun je het leven met open armen ontvangen.

Ingrediënten: Tangarine, Kamille Rooms 10%, Himalayaceder, Tolubalsem en Vanille.


YOGA-RELEASE, Inhale, Exhale and let go. Ondersteunt je bij het loslaten van spanning en stress. Om vastzittende blokkades aandacht te geven en om ruimte te creëren in het lichaam en de geest. Zo kan de energie weer vrij stromen. Een heerlijke geur, je slaakt letterlijk een zucht van verlichting. 

Ingrediënten: Rozemarijn, Ylang Ylang, Citroen, Jeneverbes, Patchouli en Laurier.


17,95€/flesje

Auraspray 50ml - Cupping Oil 20ml - Essential oil 10ml

SMELL IS THE SENSE OF MEMORY AND DESIRE.

In de aromatherapie heeft elke olie de kracht om een bepaalde mindset te ondersteunen of te stimuleren. Denk aan bijvoorbeeld activerend, vrolijk, kalmerend, of creativiteit. Om je een paar voorbeelden te geven:

 • Lavendel: rustgevend
 • Citroen: energie, concentratie
 • Rozemarijn: activerend
 • Pepermunt: vrij ademen, heldere geest, frisse geur
 • Kruidnagel: rust en focus
 • Sinaasappel: ontspannend, vrolijk
 • Eucalyptus: fris, helpt om vrijer te ademen
 • Jeneverbes: zuivere lucht
 • Kaneel: vrolijk, verwarmend


Essentiële olie van lavendel is bijvoorbeeld een echte klassieker. De verfijnde geur wordt al heel lang gebruikt ter ontspanning voor het slapengaan. Pepermuntolie is ook interessant: deze frisse geur geeft je een natuurlijk, oppeppend effect en een comfortabel gevoel.


Wat jij een prettige geur vindt hangt af van je persoonlijkheid én van wat je nodig hebt op een bepaald moment. Misschien zijn er essentiële oliën waar je vrolijk van wordt omdat je ze heerlijk vindt ruiken! Door met de oliën te experimenteren kom je erachter wat het beste voor jou werkt, afhankelijk van de situatie.


Er zijn ook mengsels van essentiële olie verkrijgbaar. Deze verrassen je met complexere geuren en verschillende eigenschappen.


Waar moet je op letten als je essentiële oliën gebruikt?

Ben je al fan van aromatherapie? Dan is het belangrijk om te weten dat je tijdens zwangerschap sommige essentiële oliën niet mag gebruiken. Dit geldt voor bijvoorbeeld pepermuntolie. We raden aan om essentiële olie niet direct in aanraking te laten komen met je huid. Direct contact is wat ‘too much’ en irriteert bij veel mensen. Zeker in je gezicht. Wil je toch de geur van een essentiële olie bij je dragen? Kies dan om deze te mengen met een basis olie of kies voor een sprayvorm voor in je auraveld of in huis te gebruiken.


Hoe je etherische oliën kunt gebruiken:

Etherische oliën bieden een veelzijdige manier om de kracht van aromatherapie in huis te halen, maar ook om hier onderweg van te genieten. Net als dat er verschillende aroma’s en melanges zijn voor specifieke stemmingen, zijn er ook verschillende manieren om van aromatherapie te genieten.


Het verspreiden van etherische oliën creëert, door de krachtige etherische oliemoleculen, een aromatische mist. Hierdoor heb je er maar weinig van nodig om hele ruimtes heerlijk te laten ruiken. Er zijn veel verschillende diffusers op de markt die je kunt uitzoeken op wat bij je past.


Tip! Ga voor een diffuser die de oliën vernevelt, door koele lucht te gebruiken, of die de oliën in water verspreidt. Worden de oliën namelijk aan hitte blootgesteld, dan heeft dit een negatieve invloed op hun chemische samenstelling, wat het geureffect verkleint.

Weet je niet zeker of zo’n diffuser iets voor je is? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden om te genieten van de heerlijke geuren. Je kunt de oliën namelijk ook met een basisolie mengen als massageolie of mengen met water met je kleren in de droger doen. Een andere optie: doe wat olie in een spuitbus met water en spray het door je huis.


YOGA COLLECTION

AURASPRAY - CUPPINGOIL - ESSENTIAL OIL