Leven volgens de maan

LEVEN VOLGENS

DE MAANCYCLUS

"Ik heb vannacht niet goed geslapen, het is weer volle maan zeker?!" Voor vele dames is de volle maan periode een periode waar je gevoeliger bent, prikkelbaarder én emotioneel kan reageren. Misschien vind je dat vervelend, want die emoties zijn voor jou onwennig of zelfs overweldigend? Wanneer je hier bewust van wordt én opmerkt dat dit vaak terugkeert wanneer de maancyclus verandert. 


MAANCYCLUS


Het concept van de tijd bijhouden heeft men ooit gecreëerd uit het ritme van de maan, die in verbinding bestaat met de vrouwelijke menstruatie cyclus, ook wel Maancyclus genoemd. De Maan kalender zit dus in elke vrouw en steeds meer vrouwen proberen dichter bij deze energie te komen door natuurlijker te gaan leven, zonder anti-conceptie én volgens de maancyclus hun dagelijkse leven aan te passen.


Net zoals de aantrekkingskracht van de maan zorgt voor eb en vloed in de zee, heeft de maan ook invloed op het menselijk lichaam, logisch eigenlijk wanneer je je bedenkt dat wij driekwart uit water bestaan. De werking is niet altijd hetzelfde, deze werkt in fases en de Maancyclus bestaat uit totaal vier fases; Nieuwe Maan, Eerste Kwartier, Volle Maan en Laatste Kwartier.


Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin, dit is dan ook de beste tijd om een nieuw project te beginnen. Misschien een nieuwe stap maken professioneel of op het liefdesgebied, een spannende uitdaging aangaan of juist een risico nemen.


Eerste Kwartier

Deze fase wordt ook wel de wassende maan genoemd. Focus in deze periode op hard werk, stop energie in de doelen die hebt gezet tijdens de Nieuwe Maan. Dit is een goed moment om slechte gewoontes af te leren of om bepaalde dingen te reorganiseren in jouw leven.


Volle Maan

De Volle Maan is de fase waar jouw doelen, die je hebt gezet tijdens de Nieuwe Maan, slagen of niet. Een fase waar jij super veel positieve energie van kunt krijgen, of juist gestrest van kunt worden. Het is een goed idee om je gevoelens de vrije loop te laten in deze fase, alle opgekropte gevoelens die je in je hebt gehad er gewoon uit te laten.


Laatste Kwartier

Deze fase is een kalmerende fase, het Laatste Kwartier is een goed moment om terug te kijken naar de resultaten van de doelen die je hebt gezet tijdens de Nieuwe Maan. Jij kunt met een nieuwe blik naar de situatie kijken en accepteren waar jij nu bent in het leven, misschien is dit het juiste moment om iemand te vergeven wanneer jij dit niet eerder hebt kunnen doen.



EFFECTEN OP EMOTIONEEL & ENERGETISCH NIVEAU


Niet elke maanstand heeft effect op jou, dat hangt ervan af van in welk astrologisch teken de maan staat, wat jouw horoscoop is én in welk Zonteken, Maanteken of Ascendant je horoscoop staat. Maar als dit in jouw teken staat, dan kan je hier effect van voelen op emotioneel & energetisch niveau. Je voelt je emotioneler, prikkelbaarder, slaapt slecht én bent vermoeid.


Een meditatie moment nemen zal je dus helpen om de rust in jezelf te herstellen én wanneer je gaat opzoeken wat de betekenis is van het huidige astrologische teken waar de maanstand in staat, dan bekom je vaak wijsheid die je helpt om je emoties te gaan onderzoeken.


RESET JEZELF

Podcast

In deze podcast aflevering neem ik je even mee in de maancyclus, welk effect dit heeft op jouw zijn én wat je kan doen om te leven volgens de maancyclus.


BELUISTER DE PODCAST HIER

MEDITATIE

In deze Volle maan meditatie begeleid ik je naar innerlijke rust waar je jezelf de ruimte geeft om emoties, gevoelens én sensaties te laten zijn. 

Neem een moment voor jezelf waar je even mag ontspannen én zijn met de oneindige bron van liefdevolle energie tussen aarde én maan.


BELUISTER DE MEDITATIE HIER

VOLLE MAAN CIRKEL

Heb jij vaak last van die volle maan energie én wil je een moment voor jezelf te creëren om de wijsheid van de maan te gebruiken voor je emotionele én energetische lichaam?


Kom dan naar de volgende volle maan cirkel waar ik je meeneem in de wijsheid van de maan, vertel ik je graag wat dit voor jou kan betekenen én gaan we samen reflecteren, zodat we de wijsheid van de maan kunnen gebruiken voor ons emotionele welzijn.


Daarnaast begeleid ik je in een rustgevende volle maan meditatie én begeleid in een herstellende Yin yoga pose waarbij ik Reiki(persoonlijk én op afstand)gebruik voor jouw heling.


Ik wil je hiermee laten voelen dat de Volle Maan periode niet als een lastige periode hoeft te ervaren, maar dat je hiermee net je emotionele wereld beter door leert kennen, een innerlijke wijsheid ervaart én innerlijke rust kan ontvangen.


IK KOM GRAAG NAAR DE VOLGENDE

VOLLE MAAN CIRKEL