Leven volgens de seizoenen

LEVEN VOLGENS DE ENERGIE VAN DE SEIZOENEN

Met de start van de energetische lente rond 6 februari (Imbolc) is het zaadje in de grond levensvatbaar geworden en gaan wortelen. Vanaf de lente equinox komen de prille kiemen boven de grond. Groei wordt zichtbaar. Het licht van de zon wordt sterker en voelbaar. De aarde warmt langzaam op en de dieren ontwaken.


Dit betekent de LENTE EQUINOX voor jou...


Ostara is de Godin van het Lente seizoen. Zij symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode: Lente. Haar naam slaat dan ook op het Oosten, de richting waar het licht, de zon vandaan komt. Ostara is de Godin van de stralende morgen, het stijgende licht, en ze is een blijmoedige en heilzame verschijning.


Op maandag 20 maart is het de lente-equinox, dan staat de zon loodrecht boven de evenaar, wat voor de natuur betekent: het begin van de lente. Dan is de lengte van dag én nacht overal op aarde gelijk. Waar er tijdens de winter eerder een overheerste yin energie in de natuur en in jezelf aanwezig is. Yin energie is de vrouwelijke, zachte energie van de maan.


Na een lange periode van winter, loslaten, naar binnen keren en verstillen, word je dan uitgenodigd om uit je schulp te komen. Is er vanaf de lente equinox eerder de yang energie van de zon, de dag, het mannelijke, meer aanwezig. Je mag de eerste stappen buiten je veilige grenzen zetten, de natuur nodigt je uit om uit je schulp te kruipen én te groeien naar het licht.


De cyclus van de natuur zorgt namelijk voor balans. Er is een juiste moment om te groeien, te bloeien én een moment van naar binnen keren en los te laten. Dit geldt ook in jouw leven. Leef volgens de cyclus van de seizoenen én van jouw natuur. Vier de lente godin in jou: Ostara...

REFLECTIE OPDRACHT

De aantrekkende energie van de lente nodigt je uit om te groeien.


In de natuur begint de groei echter niet vanaf de lente equinox. Op het moment dat in de herfst alles wordt losgelaten, wordt er ruimte gemaakt voor een nieuw begin in de lente.


Ga bij jezelf eens na:


  • Heb je voldoende ruimte in je leven voor het nieuwe?


  • Hoeveel tijd geef je jezelf voor de groei van diepe wortels of moet je meteen bloeien?


  • Wat kan je nu doen om balans te brengen tussen yin (rust) en yang (actie)?


Schrijf deze vragen op, neem een moment van bewustwording en schrijf van je af.