Liefdesbang

Ben ik liefdesbang?

Overwin je verlatingsangst of bindingsangst met deze tips uit het boek 'Liefdesbang

Telkens trek je de verkeerde partner aan.

Je gaat wel op date maar daar blijft het dan ook bij

Je durft jezelf niet open te stellen voor de liefde.


Waarom lukt het me nu niet om gemakkelijk liefde te geven en te ontvangen? Jij bent liefdesbang! 


Er is zoveel te vertellen over liefde, maar liefde kan je niet uitleggen, liefde kan je alleen maar voelen.

Liefde is mooi, maar ook pijnlijk en kwetsbaar.


Liefde geven & liefde ontvangen... het start vanuit jezelf.

Als jij jezelf niet toelaat om liefde te voelen, toe te laten, dan kan je geen liefde ontvangen.


Ik vertel je eerst even iets kwetsbaar en persoonlijk en deel dan enkele tips die mij hielpen bij het openstellen naar liefde.


"Er was een moment in mijn leven (mei 2009) dat ik, van de ene dag op de andere, in een rouwproces terecht kwam. De man waarmee ik al 6 jaar een relatie had, overleed naast me in bed. De pijn die door mijn lichaam ging, is niet te beschrijven. Het deed me bevriezen, ik verloor mezelf en ging me hierdoor afsluiten van mijn gevoel. Ik deed dingen waarvan ik nu denk: 'hรฉ, was ik dat? '. Ik zocht naar genegenheid, liefde en aandacht op de verkeerde manier. Ik ging relaties aan die helemaal niet bij me paste, integendeel ik werd nog meer gekwetst, kwam dingen tegen waarvan ik nu denk: 'Hoe komt het dat ik dat niet inzag!'. Allemaal omdat ik LIEFDESBANG was: Ik wist niet wie ik was en wat ik wou. Ik was de verbinding met mezelf helemaal kwijt."


Dezetips hebben mij geholpen naar het overwinnen van mijn verlatingsangst/bindingsangst.


๐Ÿญ. ๐—š๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ ๐—ท๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜

Je geeft jezelf bestaansrecht door in ieder contact jezelf mee te nemen. Houd niets terug, maar laat jezelf zien in wat je raakt of werkelijk bezighoudt. Wees geen toeschouwer die vanaf de zijlijn kijkt naar anderen, maar deelnemer en laat jezelf in het volle contact zien. Maak jezelf zichtbaar in je vreugde en verdriet.


๐Ÿฎ. ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—ท๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜

Stel jezelf drie keer per dag de vraag: hoe voel ik me op dit moment? Spreek desnoods met jezelf af dat je dat op vaste tijden doet of stel een alarm in op je telefoon om je eraan te herinneren. Op deze manier breng je je aandacht steeds naar je lichaam en ga je even uit je hoofd of de dagelijkse sleur. Je stemt je af op wat je voelt in je lichaam. Heb ik dorst, honger, heb ik het koud of warm, voel ik me prettig of verdrietig of is er iets wat me geraakt heeft? Sta daar een moment bij stil. Zo doorbreek je het patroon van je overlever en leer je jezelf steeds vaker afstemmen op je gevoel in het huidige moment. Je verbindt je met jezelf.


๐Ÿฏ. ๐—ข๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ

Geef iedere dag minimaal รฉรฉn persoon een compliment of zeg tegen iemand waarom je hem of haar waardeert. Zeg iets wat je oprecht meent, zodat je boodschap echt is. Op deze manier ga je vanuit je hart naar de ander kijken. Je kunt alleen het mooie in de ander zien, als je het kunt herkennen in je eigen hart. Wat je tegen de ander zegt is een reflectie van jezelf.


๐Ÿฐ. ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ ๐—ท๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ

Ga in gedachten terug naar je meest recente ervaring van een onbereikbare liefde. Voel wat de voedingsbodem was voor deze relatie, welke vorm die relatie ook had. Kijk naar je eigen aandeel. Waarin was je niet trouw aan jezelf? Misschien ben je te lang in de relatie gebleven terwijl je hart er niet meer bij was. Misschien ben je de verbinding juist niet aangegaan waardoor je de relatie geen kans hebt gegeven. Heb je jezelf afhankelijk gemaakt van de ander of heb je juist die ander te lang aan het lijntje gehouden? Heb je de grens van de ander niet gerespecteerd of heb je over je eigen grenzen laten gaan? Heb je alleen aan je eigen belang gedacht of heb je jezelf te veel aangepast aan de wensen van de ander?


Als je je eigen aandeel duidelijk hebt, sta je stil om te voelen vanuit welk gemis in jezelf dit voortkomt. Geef erkenning aan dit gemis door het gevoel toe te laten. Vergeef jezelf.


๐Ÿฑ. ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ

Iedere keer dat je geraakt wordt, neem je eerst de tijd om stil te staan bij je innerlijke dialoog. Onderscheid de stem van je overlever en de stem van je hart. Luister naar wat de stem van je hart je vertelt en breng deze boodschap over aan de ander. Mijn hart vertelt meโ€ฆ


Ondertussen ben ik gelukkig samen en ook getrouwd met Michel. Nu pas weet ik waarom ik dat allemaal moest meemaken. Ik heb nl. een zielsmissie om jou te begeleiden in dit proces naar jezelf zijn, jezelf terug vinden en het helen van die processen. Met mijn Tantra opleiding komen er in de toekomst zeer mooie dingen aan voor mij, en ook voor jou!

Deze tips komen uit het boek 'Liefdesbang -Hannah Cuppen'.


Klik op de foto en bestel direct bij bol.com