Wat eet ik best voor na Yoga

WAT EET IK BEST VOOR OF NA MIJN YOGA  LES?

Het hangt vooral af wanneer je YOGA doet, als je ‘s morgens Yoga beoefent dan hoef je niet vooraf te eten maar zeker wel te drinken. Je lichaam heeft ‘s morgens vooral nood aan hydratatie. Drink best plat water op kamer temperatuur, een kruidenthee is bv. ook een goede beslissing.


Doe je ‘s avonds aan Yoga, dan kan je beter 2 uur voor je les niet meer eten. Heb je het druk gehad en is het al langer geleden dan 2 uur, kies dan voor natuurlijke en gezonde suikers zoals een stuk fruit, dadels of een blauwe smoothie gemaakt van blauwe bessen gemixt met cashewnoten en plantaardige melk. Een volledige maaltijd zal te zwaar op je maag liggen. Niet  eten zorgt dan weer voor draaiingen, een flauw gevoel en zal je weinig energie hebben om de bewegingen uit te voeren.


Na de yoga les eet je best binnen de 30 minuten een eiwitrijke en liefst volwaardige maaltijd. Combineer zo je goede koolhydraten met eiwitten. Denk bv. aan een mix van groene groenten, noten, avocado en kip. Dit zorgt voor een goed spierherstel en zal je ook minder stijf zijn de dagen nadien. Moet het snel gaan? Dan is een volwaardige eiwitshake ook een goede optie. Mix een schep eiwitpoeder met 300 ml plantaardige melk en een handvol groene groenten. 

De kruidenthee die ik aanraad is een caffeïnevrije thee op basis van Aloë Vera Bloesem, Kaneel, Gember, Sinaasappelschil, Sylversterkruid en Jamaicaanse peper.

ALOE BLOSSOM HERBAL TEA


25 zakjes voor 25 Liter Thee

( 1 zakje = 1 Liter)

Op zoek naar een goed plantaardig eiwitpoeder? Ik gebruik de Lite Ultra op basis van soja, deze bevat ook de basis aan dagdagelijkse vitamines en mineralen.

LITE ULTRA15 porties per zak

( Beschikbaar in Vanille of Chocolade)