Cacao Ceremonie

CACAO CEREMONIE

Heartfullness

Heartfullness is de nieuwe Mindfullness. Het hart én de intuïtie zijn vrouwelijke energie centra, dat is onze kracht als vrouw. Als we ons hart kunnen openen voor onszelf, anderen en alles om ons heen, creëren we verbinding, vul je hart met compassie én voel je dankbaarheid voor het leven. Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen, zo kan je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest én andersom.


Bij vele dames zijn beide chakra’s gesloten én daardoor ervaar je liefde als een lastig punt in je leven, relaties aangaan voelt als kwetsbaar of jezelf op de eerste plaats zetten voelt egoïstisch aan of misschien vraag je jezelf wel eens af: “Wat doe ik hier op de wereld?”


Het voorbije jaar ben ik in contact gekomen met het drinken van pure Cacao als medicijn voor het hart te helen. Het is een heilig plant medicijn én speelde een belangrijke rol in oude beschavingen, zoals de Maya's en Azteken, vanwege de spirituele & geneeskrachtige eigenschappen. Daar gaf de sjamaan Cacao aan het volk als medicijn, in onze westerse beschavingen geeft de dokter medicatie als medicijn.


Cacao helpt om het hart te openen, gevoelens van geluk & liefde aan te wakkeren, alsook de verbinding met je creatieve vrouwelijke kracht te versterken.Is een cacao ceremonie iets voor mij?Merk je dat liefde echt een ‘ding’ is in jouw leven? Ben je al een tijdje single of onlangs (terug) single geworden? Of ben je in een relatie waarvan je ‘het’ niet voelt? Of doe je altijd alles in functie van het gezin of een ander én mis je zelfliefde in jouw leven? 


Ben jij opgegroeid in een gezin waar jouw ouders niet helemaal aanwezig waren, gescheiden zijn of slechts een zakelijke verstandhouding hebben?


Heb je nu een relatie en vind je het lastig om vollédig aanwezig te zijn, zowel emotioneel als fysiek te verbinden met jouw partner? Dan heb ik het dus ook over jullie seksleven.


Je zou dus kunnen zeggen dat je ‘liefdesbang’ bent geworden door de wondes die hierdoor gecreëerd zijn. Maar ergens diep vanbinnen voel je: ‘Ik wil het anders!”


Tijdens een cacao ceremonie creëren we een veilige plaats om te helen, te zijn, te zakken in het lichaam én het hart open te stellen voor liefde.

Hoe verloopt een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is een rituele samenkomst waar deelnemers samen ceremoniële cacao drinken.


We nemen plaats in een cirkel én Lindsay opent de ceremonie dmv. een uitleg over de werking van cacao, we gaan verbinden met de spirit van cacao dmv. meditatie. Hierbij kunnen bepaalde intenties gezet of zegeningen worden uitgesproken.


Dan volgt het meest kenmerkende aspect van de ceremonie: het met intentie en aandacht drinken van de cacao.

Dit wordt gezien als een manier om:

  • Het hart te openen
  • Diepere verbindingen met jezelf en anderen te ervaren
  • Emotionele blokkades los te laten


Het verdere verloop van de ceremonie kan op allerlei verschillende manieren gebeuren. Je kunt hierbij denken aan meditaties, ademhalingsoefeningen, muziek beluisteren, mantra's chanten, hart openende yin yoga houdingen, vrij beweging, Tantrische oefeningen, orakelkaarten of andere creatieve expressies zoals journalling. Dit zal de helende en transformerende kracht van de cacao versterken.


Een cacao ceremonie kan een gevoel van rust, helderheid, en bewustzijn bevorderen. Ook helpt het drinken van cacao bij het versterken van je intuïtie. Afsluitend volgt er vaak nog een moment waarbij ervaringen worden uitgewisseld met andere deelnemers.


Een ceremonie duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur én er wordt aangeraden om voorafgaand 2-3 uur niet zwaar te eten zodat de cacao optimaal kan worden opgenomen én nadien 1L water te drinken om hoofdpijn te voorkomen.


Wanneer gaat deze door?

Donderdag 4 juli

19:00 - 22:00

❤️ Thema:  Zelfliefde


Deze cirkel bevat:


✨ Een veilige setting om Jezelf te zijn én

      te omarmen zoals je je voelt.


✨ Begeleide meditatie ter ontspanning.


 ✨ Het drinken van Ceremoniële Cacao als medicijn voor het hart.


Verbinden oefeningen voor zelfliefde


✨ Tijd voor reflectie, journalen én delen indien gewenst.


✨ Gebruik van Yogamat, meditatiekussen én deken


✨ Thee, water én versnapering


✨ Begeleiding én ondersteuning door Lindsay.


👉  Duurt max. 3 uur


👉  Max. 8 dames


Locatie: Lindsay's yogastudio: Kerkstraat 11 821 Loppem


Kom samen met een vriendin, je zus of iemand anders, dan krijg je 9€ korting p.p.

Donderdag 1 augustus 

19:00 - 22:00

❤️ Thema: Kundalini & Breathwork


Deze cirkel bevat:


✨ Een veilige setting om Jezelf te zijn én

      te omarmen zoals je je voelt.


 ✨ Begeleide meditatie ter ontspanning.


Het drinken van Ceremoniële Cacao als medicijn voor het hart.


Breathwork ter activatie van Kundalini energy


✨ Tijd voor reflectie, journalen én delen indien gewenst.


✨ Gebruik van Yogamat, meditatiekussen én deken


✨ Thee, water én versnapering


✨ Begeleiding én ondersteuning door Lindsay.


👉  Duurt max. 3 uur


👉  Max. 8 dames


Locatie: Lindsay's yogastudio: Kerkstraat 11 821 Loppem


Kom samen met een vriendin, je zus of iemand anders, dan krijg je 9€ korting p.p.

Reviews

UNIEKE ERVARING


"Bedankt voor de unieke ervaring. Ik heb er echt van genoten. Alsook de prachtige setting en liefdevolle ontvangst"


Katia