4 dingen om te doen om stress te verminderen en productiviteit te verhogen

Doe deze 4 dingen in de ochtend om stress te verminderen + een boost aan energie te krijgen.

 

Meer dan driekwart van onze bevolking geeft aan fysieke klachten te hebben veroorzaakt door stress. Stress maakt je ziek!  Je kan dus zelf al proactieve dingen gaan doen om uw stress te verminderen.


Voor mij is de ochtend het beste tijdstip om die dingen te gaan toepassen. Maar voor jou is het misschien ‘s avonds als de kids in bed liggen? Of misschien eerder direct na je werk om die stress van je af te zetten en relaxed de avond in te gaan? Je hoeft deze 4 dingen van mij dus niet te doen in de ochtend, maar in de ochtend voel je je fris, uitgerust en gemotiveerd. 


Het is gewoon ook doeltreffender om 's ochtends je mindset en focus te zetten voordat de dag begint met jou ‘voeten’ te spelen. 

 


  1. HYDRATEER - KOFFIE - WACHT MET ETEN


Wat zeg je? JA...  Wacht nog even met eten! 


Als je opstaat drink eerst min. 500ml lauw warm water. Hydrateer je lichaam, want het heeft zonet ongeveer 8 uur geen water gehad en je lichaam bestaat uit meer dan 50% water, so drink it baby!


1 tas goede koffie voor je work-out: Check! Cafeïne geeft je ongeveer een uur durende energieboost. Teveel koffie drinken kan je dan weer hoofdpijn, kriebels en misselijkheid geven, waardoor je nog meer gestrest kunt raken. 


Wacht met eten tot wanneer je echt honger hebt! Eet jij je ontbijt omdat je dat gewoon bent, omdat we dat zo ‘geleerd’ krijgen, omdat je naar’t schijnt 6 maaltijden per dag moet eten? Luister eens naar je intuïtie, heb je nu echt honger of eet je uit gewoonte? Je ontbijt uitstellen tot de middag wordt meer en meer gedaan tijdens ‘intermitterend vasten’ systeem. 


    2. BRENG JE HARTSLAG OMHOOG


Je krijgt een flinke portie endorfine's - ENDO WHATTT??? Gelukshormoontjes! - binnen om je dag te beginnen, waarvan is aangetoond dat het een enorme invloed heeft op het verminderen van stress.


Je kunt kiezen hoe je dat doet, een yogales in de vroege ochtend of een andere vorm van krachttraining, misschien Pilates?, om je hersenen en metabolisme een kickstart te geven voor de dag. 

Buiten gaan wandelen! Tegen de tijd dat je thuiskomt, voel je je zo goed en dat stressvrije vuur onder je kont zal dat productieve gevoel de hele dag aanhouden.


      3. SCHRIJF JE GEDACHTEN VAN JE AF

Als je net als ik bent, probeer je op elk moment 1001 dingen-te-doen in je hoofd te houden. Neem 's ochtends de tijd om alles wat u moet doen in een boekje te noteren en geef vervolgens prioriteit aan wat er die dag moet worden voltooid.


Dit neemt de druk van je hersenen weg om alles te onthouden, en je laat het 'Ik weet dat ik iets vergeet' achterwege. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat uw hersenen de hele dag creatiever en bedachtzamer zijn. Door prioriteit te geven aan de belangrijkste dingen die u moet doen, zult u ook minder afleiding en productiever blijven.


Niet alleen voor je to-do lijst helpt dit, maar ook over die vragen, waar je al lang in je onderbewustzijn mee bezig bent. 

 

 

Maar stel jezelf ook ‘s morgens deze belangrijke vragen: 

  1. ‘Hoe wil ik mij voelen vandaag?’ 
  2. ‘Wat ga ik daarvoor doen?’
  3. ‘Wat is er vandaag belangrijk voor mij?’

 

 

       4. BEWUST ADEMEN


Bewust ademen helpt je om uw parasympathische zenuwstelsel in gang te zetten. Dat systeem zorgt voor de rust en helpt je ‘af te koelen’ en je kalm te houden wanneer je in stress reacties vliegt. Adem in door je neus 4 tellen, houd even vast en adem dan langzamer uit. Maak je uit ademhaling telkens iets langer en voel hoe de rust over je lichaam valt.

GOEDEMORGEN  YOGA

Tijdens deze online les begeleid ik je in 20 min. naar een energieke ochtend.

BEWUST ADEMEN & BEWEGEN YOGA

Tijdens deze online les begeleid ik je in 40 min. naar een bewuste ademhaling en bewust bewegen zodat je stress mag loslaten.

Volg deze lessen via LindsayONLINE. Het onlineplatform voor online lessen met Lindsay