Energetische bescherming

JOUW ENERGIEVELD IS JOUW VERANTWOORDELIJKHEID

Je voelt je leeg gezogen, je hebt pijn in je nek, je voelt je zwaar en je weet niet waarom? De kans is groot dat jouw energieveld beladen is met energie die niet van jou is.


Dagelijks poets je je tanden, gaan we in de douche én was je je handen. Af en toe op groot onderhoud bij de tandarts én als we ziek zijn gaan we naar de dokter. Zo reinig jij je fysieke lichaam, maar hoe reinig én bescherm je je energetisch lichaam? Heb je dat ooit al eens afgevraagd?


Waarom voel jij je zo zwaar? Waarom heb je pijn in je schouders na die lange dag werken? Waarom heb je pijn in je nek als je ''s morgens wakker wordt? Waarom heb je pijn in je rug na dat weekendje weg? Onbewust neem je veel energie op van de wereld, van de mensen rondom je. Misschien herken je wel die ene collega die altijd energie zuigt van jou of je komt ergens en je voelt het al in de lucht hangen.


Energie VOEL je, dat ZIEN we niet. Hoe gevoeliger jij dus bent, hoe meer je voelt én ook opneemt in jouw energieveld.


Als hoog gevoelig persoon leef je met je energie meer buiten je lichaam dan erin. Je energetische lichaam ook wel aura genoemd is van veel hoog gevoelige mensen wel tientallen meters groot. Je verliest makkelijker veel energie, maar je pakt ook veel energie op. Je staat met dit veld constant in contact met andere mensen dat maakt je erg kwetsbaar.


Als je een traumatische jeugd hebt gehad bij ouders die bijvoorbeeld emotioneel niet in balans waren ontwikkel je een nog grotere aura. Het vergroten van je aura geeft je in eerste instantie een gevoel van veiligheid. Je aura voelt aan als een veilige plaats, waardoor je niet teveel lichamelijk hoeft te voelen. Omdat de situatie waarin je leefde niet veilig aanvoelde ontwikkel je dit bescherm mechanisme. Wat als kind goed werkte staat je nu gigantisch in de weg, want van een leven uit je kern word je doodmoe en angstig omdat alles bij je binnen komt.

BESCHERM JE PERSOONLIJKE RUIMTE

Jij bent verantwoordelijk voor jouw energie, niemand anders. Met onderstaande oefening kan jij je energie gaan beschermen zodat prikkels van buitenaf niet meer zo heftig binnenkomen of deze zelfs niet meer jouw energie gaan afnemen. 

Oefening: KINDER SURPRISE

Ga comfortabel zitten met beide voeten op de grond, sluit je ogen en leg je handen op je bovenbenen.


Adem bewust in door de neus, voor 4 tellen, en langzamer uit door de mond. Adem 2 keer naar je voeten, adem 2 keer naar je kruin en dan naar je center: de buik. Land in je lichaam. Zie je zelf hier zitten als het "cadeau'tje" uit de KINDER SURPRISE.


Visualiseer vervolgens dat je aura zich als een veld van een meter in een cirkel om je heen begeeft. Een meter boven je, voor je, achter je, onder je. Geef dit veld die geel gouden kleur én trek het schild van bescherming rondom je. Net zoals dat plastic potje war het cadeau'tje inzit in de kinder surprise. Zie jezelf hier zitten als dat cadeau'tje in dat gele plastic potje. 


Dit beschermt jouw energieveld. 


Trek nu in gedachte daarrond die chocolade rand om dat schild heen. Deze chocolade rand is de rand waar de zware energie van buitenaf doorkomt, daar kan aan 'geknabbeld' worden, maar niet aan jouw goudgele schild. Jij zit hier beschermd in jouw auraveld.


Als je later op de dag met iets of iemand in contact komt die energie van je wegneemt, dan weet je dat jouw energie niet samen smelt met die van een ander, want je bent beschermd. 


Adem dan terug bewust in door de neus, voor 4 tellen, en langzamer uit door de mond. Adem 2 keer naar je voeten, adem 2 keer naar je kruin en dan naar je center: de buik. Land in je lichaam. Zie je zelf hier zitten als het "cadeau'tje" uit de KINDER SURPRISE, in het goud gele beschermende schild. 


En open je ogen terug. Vanuit deze bescherming, kan jij je dag weer aan.LAAT DE ENERGIE NIET UIT JE WEGHALEN....

VOEL WAT JE VOELT EN ZEG WAT HET VOELT. 


Wees je heel bewust van je lichaam, je innerlijke signalen geven duidelijk je behoeftes aan.


Stel je voor: je vriendin wil afspreken met jou, ze stelt voor om te gaan eten bij een specifiek restaurant. Jij wilt daar eigenlijk helemaal niet heen, want je vindt die keuken helemaal niet lekker. Durf je dat dan te zeggen of slik je jouw verlangen in én ga je toch mee tegen je zin? Zet nu even een stap opzij én kijk vanop een afstand naar wat je aan het doen bent.


Jij hoeft namelijk helemaal niet mee te gaan met haar voorstel. Jij hebt namelijk ook een verlangen, een gevoel, én die is net zo belangrijk als die van de ander. Geef daarom duidelijk aan wat jouw wens is en zoek dan samen naar een compromis.


Dit lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar in de praktijk doen we dit vaak niet! Maar al te vaak gaan we mee met de ander omdat we niet moeilijk willen doen en de vrede krampachtig willen bewaren. We plaatsen daarmee de behoefte van de ander boven onszelf.Een situatie zoals hierboven beschreven kan onbelangrijk lijken. Maar op Zielsniveau is het heel belangrijk. Wat er in feite gebeurt is dit: "Als je meegaat op de wensen van de ander én dus niet handelt vanuit jouw waarheid, verlaat je jezelf. Je raakt jezelf kwijt."


Er gebeurt heel veel innerlijk als we niet naar onze behoeftes en innerlijke stem luisteren. Verstop je dus niet, maar laat duidelijk blijken wat je wilt.


Je kunt om te beginnen tegen mensen zeggen dat je over hun vraag wilt nadenken, en er later op terug komt.

Neem de tijd om te voelen of in wilt gaan op hun voorstel of liever niet.


Als je weet dat je in bepaalde situaties steeds weer moeite hebt om duidelijk te zijn oefen dan hierin.


Hieronder 7 zinnen waarmee je thuis alvast kunt oefenen.


· Bedankt voor je voorstel, maar dat eet ik niet zo graag. Ik zou veel liever….
· Ik ga er even over nadenken, ik kom er later op terug.
· Leuk dat je het vraagt, maar ik heb daar nu geen tijd voor.
· Ik heb daar op dit moment geen zin in, ander keertje?
· Vriendelijk bedankt, maar op dit moment even niet.

- Ik voel dat ik hier niet zo'n zin in heb.
· Nee, ik ga daar liever niet.


Je komt thuis na een dag werken én je voelt dat je energetisch vermoeid bent. Gedurende die dag is je energieveld vervuild door al die prikkels van buitenaf. Met als gevolg dat je je moe en uitgeput voelen. Het lichaam verkrampt én we kunnen niet meer 'gewoon zijn'.ENERGETISCHE REINIGING


Je hebt dan nood aan een energetische reiniging. Er bestaan verschillende manier én hulpmiddelen om een energetische reiniging te gaan toepassen bij jezelf. Reinigen met water is de meest toegankelijke manier, want dat doe je thuis toch ook?


  1. Was de handen of neem een douche, met een intentie om de zware energie te zuiveren uit je systeem. Visualiseer dat het negatieve van je afspoelt.
  2. Neem een (voet) bad met dode zeezout én epsom. Bitterzout of magnesiumsulfaat zijn ook andere benamingen. Het zout helpt spieren te ontspannen en afvalstoffen af te voeren.
  3. Verstuif met een reinigende auraspray rondom jouw auraveld.
  4. Brand een PALO SANTO stokje of gebruik een WITTE SALIE smudge stick rondom jouw auraveld.


Wanneer je dit liever overlaat aan een professional, je twijfelt of je het goed doet, of je merkt dat al deze tools jouw niet meer helpen, omdat je al een lange tijd die zware energie opgeslagen in je lichaam, dan kan een groter energetische reiniging nodig zijn. Net zoals je een groot onderhoud nodig hebt van je auto of je jaarlijks langs de tandarts gaat voor een diepere reiniging.


In een REIKI HEALING sessie helpt een Reiki therapeut je deze vastzittende energie te gaan zuiveren, blokkades te gaan herkennen én in weer in balans te brengen, zodat je meer ontspannen, zachter en een lichter gevoel kan leven.