Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd

HOE KRIJG IK MEER RUST IN MIJN HOOFD ?

Je zit niet lekker in je vel, alles lijkt moeilijker, het leven wordt minder sprankelend en je voelt je niet gelukkig. Stress en onrust beheersen je leven. Rust in je hoofd zou dus zo welkom zijn, maar HOE doe je dat nu ?


Met deze 12 tips krijg je weer een helder hoofd en leer je eenvoudiger genieten van het leven.  1. Maak je alleen druk om nu

De beleving van je leven speelt zich af binnenin jezelf, in je gedachten. Woelige gedachten kunnen ontstaan wanneer je merkt dat je hoofd gevuld is met zorgen over de toekomst? Of verdrietig bent over wat er in het verleden is gebeurt. Beperk jezelf tot het nu. Neem dag per dag!


2. Richt al je aandacht op wat je doet

Mindfulness, verhoog je bewustzijn met alles wat je doet. Denk je tijdens het eten aan stofzuigen, en tijdens het stofzuigen aan eten? Richt je aandacht alleen op datgene wat je nu aan het doen bent. Focus je op stofzuigen tijdens het stofzuigen, en richt je echt op het eten wanneer je eet.


3. Stop met moeten, start met willen

We denken dat we van alles moeten. En dit moeten leidt tot een gevoel van druk, stress en afkeer. Stop met moeten en start meer met willen.“ Je moet niet naar je werk. Je wilt naar je werk, of je kiest ervoor om naar je werk te gaan.” 


4. Stop met spijt hebben

Wat is gebeurd is gebeurd. Het verleden kan je niet meer veranderen. Op dat moment nam je de keuze die jou het beste leek en doordat te doen weet je nu dat je dat niet meer moet doen. Je hebt eruit geleerd.


5. Plan tijd voor jezelf in

Wanneer heb je voor het laatst in je eentje van iets genoten? Plan regelmatig een moment voor jezelf in. Iedereen heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig. Door af en toe alleen te zijn kun je even rustig nadenken, kun je doen waar je zelf zin in hebt en hoef je met niemand rekening te houden.


6. Weet dat je geduldig moet zijn

Je kunt je gefrustreerd voelen en steeds wordt geconfronteerd tussen droom en realiteit. Herinner jezelf eraan dat je geduld moet hebben. Het leven heeft tijd nodig, niet alles kan zo snel gaan als jij wilt. Door geduld te oefenen voel je je rustiger. 


7. Ga naar buiten om te bewegen

Sleep jezelf de deur uit, zelfs als je geen zin hebt. Combineer de helende krachten van helder daglicht, frisse buitenlucht en gezonde beweging. Je zult nadien merken dat je je heerlijk voelt.


8. Kijk eens verwonderd om je heen

Ga op zoek naar dingen die je niet eerder zijn opgevallen. Doe dit ook wanneer je de hond uitlaat of naar je werk loopt. Kijk eens met andere ogen naar je omgeving, leef niet op de automatische piloot. Je zult zien dat de wereld veel kleurrijker en veelzijdiger is dan je dacht. 


9. Geef of vraag om een knuffel

Lichamelijk contact met mensen van wie je houdt werkt enorm ontspannend. Door even te knuffelen vergroot je een gevoel van intimiteit en warmte. Je verspreidt liefde en ontvangt dit ook van de ander. Er gebeuren allerlei mooie dingen in je lichaam wanneer je iemand knuffelt!


10. Stop met jezelf naar beneden te halen

Vergelijk jezelf niet met iemand die volgens jou knapper, slimmer, leuker, spontaner, gezelliger of socialer is. Stop met vergelijken en accepteer jezelf. Jij bent wie je bent, en zo ben je goed. Wat anderen ook zeggen of denken. Waardeer jezelf zoals je bent!


11. Wat is het slechtste scenario?

Wanneer je je zorgen maakt over iets, vergroot dit dan eens uit. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Bedenk daarnaast ook wat er waarschijnlijk zal gebeuren. Bekijk vervolgens wat je zou kunnen doen om de schade te beperken als het ergste scenario zou uitkomen. Hoe kun je je hierop voorbereiden?


12. Vergeet niet te leren van je fouten

Het leven probeert je altijd iets te leren, sta dus open voor deze lessen.Vervelende dingen kunnen je een rijker en sterker mens maken, als je bereid bent op zoek te gaan naar de les.

Download je gratis 'Rust in je hoofd- Meditatie'

    Ik stuur je geen spam. Je kan altijd uitschrijven.

    Powered By ConvertKit

    Tag je me  in je insta stories met @lindsaygilis ? Thanks!

    Ohja, Als je iets hebt aan deze tips, deel je dat dan even?