Kramp Pilates

WAAROM KRIJG IK EEN SPIERKRAMP ALS IK PILATES DOE?Heb jij al wel eens een kramp gekregen tijdens je Pilates workout? Je staat in een houding en inééns, je voet, heup of kuiten schieten in kramp. “Ai” Dat doet pijn, je kan niet meer in die houding blijven staan en je hebt dringend een 'tegen' stretch nodig.WAT IS DIE KRAMP NU?


Je krijgt een  kramp omdat je spieren verkort zijn en ineens zit er nog meer spanning op. Deze spierkrampen zijn niet van lange duur en gaan over door stretching of een korte massage.


Oorzaak van deze kramp

 • Nr 1 oorzaak van dergelijke krampen: je drinkt te weinig water: je bent uitgedroogd! 
 • Je drinkt te veel alcohol of neemt medicatie: je lichaam is zo verzuurd en dat uit zich via je spieren.
 • Je hebt te veel getraind en te weinig rust genomen
 • Maar ook een tekort aan vitamines is ook een oorzaak van spierkrampen


Waar komt dit meestal voor?

 • Voeten / tenen
 • Kuiten
 • Dijen / Heupen
 • Buik en ter hoogte van je ribben

Wat kan je er tegen doen?


Wanneer je een kramp ervaart, is het beste wat je kan doen: stretchen. Een tegen stretch: verleng je spieren. Meestal gaat dit heel snel voorbij en kan je weer verder doen. Soms voel je wat spierpijn nadien. Bij spierpijn kan je best warmte en ontspanning gebruiken als ‘after care’. Voorzie jezelf van een warm en ontspannend bad of douche, neem een kersenpit kussen erbij of smeer je in met een warmte gel. Mijn favoriete warmte gel is de "HEAT LOTION".

4 TIPS TEGEN SPIERKRAMPEN


1- Drink meer water – Als je naar de Pilates les komt direct na je werk, is de kans groot dat je nog niet genoeg water gedronken hebt die dag. Neem dus overal een waterfles met je mee. Liefst een herbruikbare, save the planet! Het heeft geen zin om net voor je Pilates les nog een halve liter water te drinken als je van hele dag amper iets gedronken hebt. Dus drink voor je les een gewoon glas water of thee, anders voel je dat water toch maar rommeling in je buik en dat heb je nu ook niet nodig wanneer je The Hundreds wil uitvoeren, toch? Wist je dat je voor de les bij mij in de studio altijd een glaasje thee krijgt?


2- Neem rust – Te veel sporten en intensieve trainingen zonder rust en herstel zorgt ervoor dat je spieren uitgeput zijn, je zet meer stress op je lichaam dan nodig is. Je spieren geven via een kramp een signaal om te zeggen: HEY ‘T IS GENOEG GEWEEST! Wanneer je Pilates combineert met hardlopen, Spinning, Crossfit of een andere training waarbij je veel zweet dan hebben je spieren veel nood aan herstel en aan hydratatie! Wat je eet en drinkt na zo’n zware training is dus ook belangrijk.


3- Stretch it out – Je spieren lang en soepel maken, dat is stretchen. Daarom nemen we tussendoor de tijd om te ontspannen en mag je even jezelf uitrekken, of net klein maken. Eens je knieën opzij bewegen of je rug zachtjes wiegen. Pilates eindigen we ook altijd met een deugddoende stretching. Wil je dieper stretchen dan is YIN YOGA ook een hele goede manier om dit te gaan doen.


4- Eet je vitamines - Een te kort van Magnesium en/ of Kalium kan spierkrampen veroorzaken. Om zeker te zijn of jij geen tekorten hebt, kan je altijd een bloedtest laten doen. 

VOEDING BOORDEVOL MET KALIUM

 1. Bananen
 2. Avocado
 3. Spinazie
 4. Zoete aardappel
 5. Sinaasappel

VOEDING BOORDEVOL MET MAGNESIUM

 1. Zaden (Pompoenpitten…)
 2. Noten (Amandelnoten, Pecannoten…)
 3. Groene kruiden (Dille, Basilicum, bieslook…)
 4. Havermout & Quinoa
 5. Pure Chocolade - Raw Cacao

Weet je dat je het moeilijk vind om gevarieerd en puur te eten?


Voeg dan zeker een basis voedingssupplement toe aan je ochtendroutine zodat je alles basis vitamines zeker in je lichaam aanwezig hebt.  Ik raad hierbij aan: “Forever Daily”.


Dit is een voedingssupplement ontwikkeld om 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan essentiële vitaminen, biologisch beschikbare mineralen en voedingsstoffen te leveren. Het combineert 55 perfect uitgebalanceerde voedingsstoffen om iedere dag opnieuw een optimale gezondheid en vitaliteit te ondersteunen.

Heb je vaak last van spierkrampen en helpen deze tips je nog niet?


Dan raad ik je het voedingssupplement aan met CALCIUM. “Forever CALCIUM” helpt bij de handhaving van sterke botten en normale spierfuncties.


Het is niet alleen rijk aan calcium en magnesium, maar bevat naast mangaan en vitamine D, ook Vitamine C! Dat helpt allemaal bij de vorming van collageen dat ervoor zorgt dat het kraakbeen normaal functioneert. 

Combineer deze supplementen met het drinken van “Forever Aloe Vera Gel” voor het beste resultaat. 

WORDT JE HAAR DOF OF VALT HET UIT? BEKIJK OOK DEZE VIDEO !


Ohja, Als je iets hebt aan deze tips, deel je dat dan even?

Tag je me in je instagram stories met @lindsaygilis ? Thanks !