Kramp Pilates

WAAROM KRIJG IK EEN SPIERKRAMP ALS IK PILATES DOE?Heb jij al wel eens een kramp gekregen tijdens je Pilates workout? Je staat in een houding en inééns, je voet, heup of kuiten schieten in kramp. “Ai” Dat doet pijn, je kan niet meer in die houding blijven staan en je hebt dringend een 'tegen' stretch nodig.WAT IS DIE KRAMP NU?


Je krijgt een kramp omdat je de spieren gaat activeren, spanning opzetten én als de spieren verkort of 'uitgedroogd' zijn dan creëert dit wat we noemen een spierkramp.. Deze spierkrampen zijn meestal niet van lange duur én gaan over door stretching of een korte massage op die plaats.


Oorzaak van deze kramp

 • Nr 1 oorzaak van dergelijke krampen: je drinkt te weinig water, de spieren bevatten te weinig zuurstof én zijn uitgedroogd.
 • Je drinkt te veel alcohol of neemt medicatie: je lichaam is daardoor verzuurd én dat uit zich via de spieren.
 • Je hebt te veel getraind én daarbij te weinig rust genomen.
 • Maar ook een tekort aan vitamines én mineralen kan een oorzaak van spierkrampen zijn.


Waar komt dit meestal voor?

 • Voeten / tenen
 • Kuiten
 • Dijen / Heupen
 • Buik en ter hoogte van de ribben

4 TIPS TEGEN SPIERKRAMPEN


1- Drink meer water – Als je naar de Pilates les komt direct na je werk, is de kans groot dat je nog niet genoeg water gedronken hebt die dag. Neem gedurende de dag overal je waterfles met je mee. Liefst een herbruikbare, save the planet.


Het heeft geen zin om net voor je Pilates les nog een liter water te drinken als je van hele dag amper iets gedronken hebt. Drink dan beter voor de les een glas water of thee, anders ligt dat water op de maag én dat heb je nu ook niet nodig wanneer je 'The Hundreds' wil uitvoeren, toch? 


2- Neem rust – Te veel sporten of intensieve trainingen zonder rust én herstel zorgt ervoor dat je spieren uitgeput zijn, je zet meer stress op je lichaam dan nodig is. Je spieren geven via een kramp een signaal om te zeggen: HEY ‘T IS GENOEG GEWEEST! Wanneer je Pilates combineert met hardlopen, Spinning, Crossfit of een andere training waarbij je veel zweet dan hebben je spieren veel nood aan herstel en ook aan hydratatie. Wat je eet en drinkt na zo’n zware training is dus ook belangrijk.


3- Stretch it out – Je spieren lang én soepel maken, dat is stretchen. Daarom nemen we tussendoor de tijd om te ontspannen en mag je even jezelf uitrekken, of net klein maken. Eens je knieën opzij bewegen of je rug zachtjes wiegen. Pilates eindigen we ook altijd met een deugddoende stretching. Wil je dieper stretchen dan is YIN YOGA ook een hele goede manier om dit te gaan doen.


4- Eet je vitamines - Een tekort van Magnesium en/of Kalium kan spierkrampen veroorzaken. Je kan dit makkelijk toevoegen aan je voeding met voedingsupplementen. Om zeker te zijn, kan je evt. een bloedtest laten doen via de huisarts specifiek op vitamines en mineralen. 

VOEDING BOORDEVOL MET KALIUM

 1. Bananen
 2. Avocado
 3. Spinazie
 4. Zoete aardappel
 5. Sinaasappel

VOEDING BOORDEVOL MET MAGNESIUM

 1. Zaden (Pompoenpitten…)
 2. Noten (Amandelnoten, Pecannoten…)
 3. Groene kruiden (Dille, Basilicum, bieslook…)
 4. Havermout & Quinoa
 5. Pure Chocolade - Raw Cacao

Weet je dat je het moeilijk vind om gevarieerd en puur te eten?


Voeg dan zeker een basis voedingssupplement toe aan je ochtendroutine zodat je alles basis vitamines zeker in je lichaam aanwezig hebt.  Ik raad hierbij aan: “Forever Daily”.


Dit is een voedingssupplement ontwikkeld om 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan essentiële vitaminen, biologisch beschikbare mineralen en voedingsstoffen te leveren. Het combineert 55 perfect uitgebalanceerde voedingsstoffen om iedere dag opnieuw een optimale gezondheid en vitaliteit te ondersteunen.

Heb je vaak last van spierkrampen en helpen deze tips je nog niet?


Dan raad ik je het voedingssupplement aan met CALCIUM. “Forever CALCIUM” helpt bij de handhaving van sterke botten en normale spierfuncties.


Het is niet alleen rijk aan calcium en magnesium, maar bevat naast mangaan en vitamine D, ook Vitamine C! Dat helpt allemaal bij de vorming van collageen dat ervoor zorgt dat het kraakbeen normaal functioneert. 

Combineer deze supplementen met het drinken van “Forever Aloe Vera Gel” voor het beste resultaat. 

WORDT JE HAAR DOF OF VALT HET UIT?

BEKIJK OOK DEZE VIDEO...


Ohja, Als je iets hebt aan deze tips, deel je dat dan even?

Tag je me in je instagram stories met @lindsaygilis ? Thanks !