moeilijke momenten overleven

Moeilijke momenten of een moeilijk jaar overleven, hoe doe je dat nu eigenlijk?

 

Er zijn in mijn 36 jarige levenslijn, 2 hele moeilijke momenten geweest. Niet zo van die moeilijke moment waarvan je niet weet welke keuze's je moet maken, maar zo van die moeilijke momenten waar je hoofd niet helder meer denkt. Waarin je een tunnelvisie creëert en enkel negativiteit nog toegelaten is. Die donkere, zwarte wolken boven je hoofd, die zwaar wegen.


Zo zwaar dat je eraan denkt om alles te laten voor wat het is en om letterlijk het leven te verlaten.


Ja, daar ben ik geweest. Misschien is dit herkenbaar voor jou, wel daarom schrijf ik dit ook van me af.

 


         2010 - Overlijden van mijn toenmalige vriend.


Ongeloof, verdriet, kwaadheid! Alles waar ik destijds van hield, in leefde en van droomde, viel van de ene moment onverwachts weg. Ik was mezelf niet meer, ik was helemaal 'weg', leeg en uitgedoofd. Ik had er genoeg van, alles mocht stoppen van mij. 


    2013 - Burn-out


Een nieuwe relatie opbouwen was geen makkie, ik viel van de ene foute man, naar de andere foute man. Ik saboteerde mezelf en daarbovenop liep het op het werk ook scheef. Ik dacht toen weer: "Zie je wel! Het leven hoeft voor mij niet meer."


      HOE BEN IK DAN UIT DIE MOEILIJKE MOMENTEN GERAAKT?  


Soms vraag ik mezelf dat ook af, maar als ik nu terug kijk, zie ik het maar al te goed. De principes uit de Yoga Filosofie en de wet van de aantrekking zijn de basis van 'moeilijke momenten' overleven. Als dit je interesseert, lees dan gerust verder.


  Besef dat er alleen maar vandaag is. Gisteren is voorbij en we weten niet wat er morgen zal gebeuren. Dus leef vandaag! Maak van vandaag een mooie dag, ook al is het maar iets kleins.

  De principes uit de Yoga Filosofie... Ik zou veel kunnen schrijven, maar daarvoor zijn er boeken geschreven die je kan nalezen. Maar als ik je 1 iets mag meegeven die mij het meest geholpen heeft is het dit: JIJ BENT NIET JE GEDACHTEN!


  In je diepste wezen ben jij bewustzijn, die ongebonden en vrij is, die in een staat van vreugde vertoeft. 'Sat Chit Ananda'


  Op bepaalde momenten in het leven, ervaar je stress, verdriet, spanning, boosheid en kwaadheid

  Op andere momenten in je leven kan je lachen,vreugde ervaren, genieten en echt emotioneel beroerd geraken. De schoonheid van het moment ontdekken door een glimlach.


  Dit zijn allemaal ervaring op niveau van je mind. Die ervaringen kleuren hoe jij naar de wereld kijkt. Hoe jij het leven ervaart.

  Maar jij bent meer dan je gedachten, in je diepste kern ben jij bewustzijn.


  Tijdens een yoga les, krijg je vaak de opdracht om je ogen te sluiten en connectie te maken met je kern, jouw essentie, je hogere zelf. Weet jij dan wat de teacher bedoelt?


  Wat is nu jouw essentie? Dat wat overblijft achter die gedachten, wanneer je gedachten tot stilstand komen. In je diepste kern, raar waar jouw intuitie en je buikgevoel mag spreken.


  Door Yoga te beoefenen (niet alleen de yoga houdingen maar ook ademhaling, meditatie en die filosofie), zal jij je mind onder controle kunnen houden. Je zal in moeilijke situaties, beter de situatie onder controle kunnen houden. Dmv. van Yoga wordt jij de meester van je mind en dat geeft je zoveel vrijheid! De vrijheid om dingen te accepteren en vanuit die acceptatie ruimte voelen.


  In de moeilijke momenten beseffen: ik ben niet die angst, die twijfel, die kwaadheid, die boosheid. Ik ben bewustzijn.  Ik sta nu waar ik sta, door wat ik ervaarde in die moeilijke momenten en door Yoga en De wet van aantrekking te gaan toe te passen in het dagdagelijkse leven, elke dag opnieuw.


  Ik wens dat jou ook toe, daarom ben ik zelf Yoga teacher geworden, om Yoga door te geven aan jou, wanneer jij het moeilijk hebt, kan je op mijn Yoga lessen 'leunen'. 


  Ik hoop alvast vanuit het diepste van mijn hart, dat je ermee geholpen bent EN!!! weet dat je altijd aan mijn virtuele deur mag komen aankloppen als je het nodig hebt, ik zal luisteren zonder oordeel.   Veel liefs,


   Lindsay

   KORTE OCHTEND MEDITATIE

   Deze ochtend meditatie is ideaal wanneer je bent opgestaan met een gevoel van 'MEH', of wanneer je nood hebt aan wat positieve energie. Vandaag is een mooie dag! 

   AVONDYOGA OM JE DAG AF TE SLUITEN

   Na een drukke dag, kan het soms moeilijk zijn om te ontspannen, om rustig te zijn en de slaap te vatten. Na deze 30 min. avond yoga voel je de rust in je hoofd en lichaam terug keren. Sluit de drukke dag af met deze stretches die ideaal zijn om ‘s avonds uit te voeren of net voor het slapen gaan.

   Volg deze lessen via LindsayONLINE. Het onlineplatform voor online lessen met Lindsay