Wat betekent namaste

WAT BETEKENT NAMASTE EIGENLIJK ?

In het begin en/of einde van een Yogales wordt er vaak het woord “Namasté” gezegd. Ik hoorde dit woord voor het eerst een X aantal jaar geleden in Thailand en wist natuurlijk niet wat het wou zeggen. Maar ik had al snel door dat het een teken van dankbaarheid was. Het had daar dus helemaal niets met Yoga te maken. Toen ik het later terug hoorde in de Yogales, vroeg ik het aan mijn teacher en nu gebruik ik het zelf natuurlijk ook.


Weet jij wat “ Namasté “ betekent?

Wellicht niet , anders zou je deze post niet lezen ;-)

Wel...


Het is een bedanking maar ook een handgebaar. Letterlijk vertaald uit het Sanskriet: ‘Namas’ : Buig & ‘Te’: voor jou: ‘Ik buig voor jou’. In het Boedhisme wordt het gebruikt als groet naar elkaar. In het Hindoeïsme wordt het gebruikt om de goden te groeten en toon je zo elkaars respect. Begin van de Yogales wordt het dus als verwelkoming gezegd en op het einde als bedanking. Zo, nu weet je dat ook weer . 


Namasté, Lindsay