Essential Oils

Welkom in de wereld van de Essentials Oils 

Verschillende merken, prijzen. Waar let ik op?

Wat zijn essentiële olien?

De kracht van moeder natuur

Essentiële oliën zijn al heel erg oud, al zo’n 6500 jaar geleden wist men wat men allemaal met deze oliën kon doen. In de tijd dat er alleen nog maar bloemen en planten waren, werden deze gebruikt voor allerlei kwaaltjes maar ook voor bijvoorbeeld gezichtsverzorging en voor speciale rituelen.


Door de therapeutische werking van deze bloemen of planten kon men dit als medicijn gebruiken. Essentiële oliën of etherische oliën gemaakt van planten, bomen en bloemen met ieder zijn eigen werking.


Tegenwoordig gebruiken we nog maar weinig van deze producten omdat de schappen in de winkels vol staan met andere producten, veelal met toevoeging van synthetische middelen. Hoe mooi dat langzaam de etherische oliën toch weer terug komen in menig huishoudens maar ook op het werk of tijdens het sporten.  


Zelf ondervind ik dagelijks wat de oliën allemaal met mij doen.. En dat is wat we graag met anderen willen delen. Hoe fijn als we moeder natuur met z’n allen weer meer gaan inzetten om een gezond leven te leiden.

Er zijn grote prijs- en kwaliteits verschillen tussen al de essentiële oliën op de markt. Dit heeft met een aantal dingen te maken.


Heb je een pure essentiële olie? Etherische oliën worden tegenwoordig op vele plekken aangeboden maar er is een groot verschil in kwaliteit. Zo worden er veel oliën aangeboden die niet 100% natuurlijk zijn en bijvoorbeeld maar 3 tot 5 % essentiële olie bevatten.


Daarnaast heeft een prijs ook te maken of er weinig of veel planten of bloemen nodig zijn om deze pure olie te kunnen maken. Weet je hoeveel citroenen er nodig zijn voor een liter citroenolie? Daar zijn 1500 à 3000 citroenen voor nodig. Nu zijn citroenolie en bijvoorbeeld sinaasappelolie een van de goedkopere oliën, omdat de schillen van de sinaasappels een afvalproduct zijn van de sap industrie. Wil je een rozenolie maken dan heb je daarvoor al gauw zo’n 10 kilo rozenblaadjes nodig. Voor 1 druppel pure rozenolie zijn 60 rozen nodig.

Het effect van essentiële olie


De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. Zo bereiken de geurmoleculen van een olie als binnen 22 seconden de hersenen, is de olie na 2 minuten als in het bloed waar te nemen en na 20 minuten hebben de moleculen elke cel in het lichaam bereikt. Binnen 20 minuten is de olie dus in elke cel in het lichaam opgenomen. 


Je voelt je rustiger, gedragen en zachter bij het gebruik van essentiële oliën. 


Hoe kun je essentiële oliën allemaal gebruiken?


De etherische oliën kunnen op verschillende manieren hun werk doen. Zo kan een olie op fysiek, cognitief, emotioneel en spiritueel vlak zijn werk doen. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus. Daarmee is een olie ook vaak op verschillende manieren te gebruiken met een ander doel. Je kan de olien aromatische gebruiken, op je huid of in een diffuser. Voor het slapen gaan, tegen hoofdpijn, voor meer energie of om even helemaal terug in het 'nu' moment te komen.

Heb je nog nooit Young Living’s essential oils gebruikt? Dan is de Premium Starter Kit de perfecte kennismaking. Het is de beste manier om met de verschillende echte, pure oliën kennis te maken, en je krijgt er ineens je diffuser bij. Ik help je stap voor stap om deze optimaal te gaan gebruiken. 


Niet onbelangrijk: Wat kost de starterkit?


Als je gaat uitrekenen wat zo'n diffuser en de 12 oliën los zouden kosten, kom je op een bedrag van 380 euro! Tel daar het welkomstpakketje t.w.v. 25 euro bij op en als laatste ook nog de verzendkosten van 12,99 euro dan kom je op een totaal van: 

Diffuser + 12 oliën € 380 
Welkomstpakketje € 25
Verzending € 12,99
Totaal € 417,99


Goed nieuws! Want ik kan je dit volledige pakket aanbieden,voor maar liefst 184 euro! 


Is dit duur? In vergelijking niet nee! Is dit in één keer veel geld? Ja, zeker! 


Het is natuurlijk niet een pakje boter dat je zomaar even koopt, dus je moet er wel goed overnadenken. Maar één ding is zeker, wanneer je de premium starterkit in huis haalt, zal je leven op verschillende vlakken positief veranderen en zal het je fysieke en mentale klachten ondersteunen.