Yoga Nidra


WAT IS YOGA NIDRA?

Heb je vaak last van Stress, Depressie & Angst? Ga dan op zoek naar een manier om bewust & diep te gaan ontspannen.

Yoga nidra is een krachtige tool die makkelijk te beoefenen is wanneer je je laat begeleiden door een rustgevende en bewuste coach.


WAT IS YOGA NIDRA?


Yoga Nidra is een vorm van Yoga. Het lijkt op slapen want je lichaam ligt stil. Zodat je complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning ervaart. Maar je innerlijke mens  verlegt de focus van je gedachten, naar je zintuigen.

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit de Sanskriete taal (oud-india). Yoga betekent 'samenbrengen' of 'verbinden'. En Nidra betekent 'slaap'. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. 

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties.


WAAROM ZOU JE YOGA NIDRA DOEN?


Veel mensen denken dat ze aan het ontspannen zijn wanneer ze neerploffen in de zetel met een Netflix aan, de krant lezen of aan het scrollen slaan op hun smartphone. Toch komt je systeem hierbij niet helemaal tot rust. Het zijn slechts afleidingen. Je brein wordt namelijk nog steeds geprikkeld door alles wat er om je heen gebeurt.

Vaak wordt ons brein geprikkeld tot vlak voor het moment dat we gaan slapen. We liggen nog met onze smartphones, tablet of TV aan in bed.

Als gevolg daarvan krijgt je brein niet de rust die het nodig heeft. Zelfs niet tijdens het slapen. Sterker nog....er komen juist nog meer gedachten en zorgen naar boven, omdat je brein niet meer wordt afgeleid door de prikkels. Dat is exact de reden waarom je moe en niet uitgerust wakker wordt. 

De kwaliteit van slapen is slecht, omdat het brein tot vlak voor het slapen veel is geprikkeld.


VOORDELEN VAN YOGA NIDRA


Dat je niet volledig kan ontspannen, is voor een groot gedeelte te wijten aan stress. Iedereen heeft hier mee te maken, of je het nu door hebt of niet. Door alle prikkels die je dagelijks ontvangt, ontstaat er spanning en stress.

Je lichaam is dus constant bezig om alle functies in balans te houden. Denk aan je bloeddruk, ademhaling, zuurgraad, spijsvertering, temperatuur etc. Stress verstoort deze processen in het lichaam. Voor een korte periode is dit niet erg. Maar het wordt wel schadelijk wanneer het dag in en dag uit gebeurt. Je lichaam is hierdoor constant uit balans en dit kan tal van chronische lichamelijke en mentale klachten veroorzaken.

Dit is ook de reden waarom er geschat wordt dat bijna 75% van de bezoeken aan de huisarts gerelateerd is aan stress.

Doordat Yoga Nidra bewust diepe ontspanning in je lichaam creëert, heeft het dus ook een positief effect op tal van verschillende aandoeningen."YOGA NIDRA HELPT JE OM VEEL VAN DE VOORDELEN VAN YOGA TE ERVAREN, ZONDER DAADWERKELIJK YOGA HOUDINGEN TE DOEN."


Yoga Nidra kan helpen bij:

 • Stress, Depressie & Angst
 • Chronische vermoeidheid en pijn
 • PTSD (Posttraumatische stress)
 • Hoge bloeddruk
 • Rusteloosheid
 • Slapeloosheid / Insomnia


VOORDELEN VAN HET BEOEFENEN VAN YOGA NIDRA:


 • Fysieke, mentale en emotionele ontspanning
 • Verbetert de kwaliteit van slapen
 • Bevordert creativiteit en breinfuncties
 • Verbetert je mentale focus en helpt om goede gewoontes te integreren
 • Brengt het autonome zenuwstelsel in balans en versterkt het immuunsysteem
 • Minder angst, frustratie en verslavingen en meer energie


ZOU JE GRAAG YOGA NIDRA WILLEN ERVAREN?


Kom naar één van de volgende Yoga Nidra sessies of beluister een sessie online zodat je van thuis uit kan genieten.

Of boek een privé Yoga Nidra sessie in voor jezelf.

Via mijn online agenda boek je jouw ideale moment in en creëer ik voor jou een op maat gemaakte sessie. Deze sessie duurt 60 min. en komt op €65.


Deze sessie gaat door bij mij in de studio, Kerkstraat 11 8210 Loppem, dit na afspraak.


Indien afstand een issue is, kan deze sessie zelfs ook online gegeven worden via een video gesprek.


Je maakt een afspraak via de online agenda hieronder.