Easy morning yoga

Een zachte ochtend yoga om te verbinden met je ademhaling én lichaam om zo rust in je lichaam én hoofd te ervaren.


De zachte ochtend Yoga start met meditatie én/of ademhalingsoefening:


  • Ademhaling helpt lichaam en geest te ontspannen. Zo werkt het bloeddrukverlagend, bevordert het gevoelens van kalmte, ontspanning én het helpt stress te verlichten.


  • Mediteren is een innerlijk proces waarmee je je bewustzijn vergroot én even loskomt van alles rondom je. Je observeert je gewaarwording, de gedachten die je hebt én laat ze voorbijgaan zoals wolken.


Dan gaat deze over in een zachte ochtend flow waarin we ademhaling en beweging gaan synchroniseren én verbinden met het lichaam centraal staat. Spanning loslaten uit het lichaam dmv. stretchende houdingen én ontspanning toelaten.


Deze is telkens aangepast, met houdingen én muziek, aan een thema zoals de energie van het moment, de maancyclus, meridianen, natuurelementen, yogafilosofie of chakra's...


We eindigen deze sessie met een yin Yoga pose én een deugddoende eindontspanningsmoment.


Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Ook wie helemaal niet flexibel is, heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd.


Door deze elementen samen te gebruiken, leer je omgaan met gedachten, evt. pijn, de stilte én vind je met tijd op elk moment rust in je hoofd.


Na een 'easy morning yoga' voel je je klaar om de dag te beginnen vanuit rust & vertrouwen. Het zenuwstelsel is gekalmeerd, waardoor je beter slaapt, minder migraine hebt én veerkrachtiger wordt tegen angst, paniekaanvallen én stress.


De Yoga wordt ook vaak ondersteund dmv. geuren, muziek of andere elementen om je zintuigen te versterken. Hierbij gebruik ik wierrook of essentiële oliën, een lavendel oogkussen, klankschalen of bineurale muziek.


In de Yogastudio kan je ook gebruik maken van dekentjes én kussens ter ondersteuning van jouw comfort.


Easy Morning Yoga is een toegankelijke vorm van yoga die iedereen kan doen, oud of jong, met of zonder ervaring, flexibel of minder beweeglijk. Ook als je last hebt van blessures, ziekte, spanning, slaapproblemen of een burn-out ben je welkom.


Je hebt niets anders nodig dan een open mindset én makkelijke kleding.


MEER INFO👉 Waar & wanneer?

De groepsessies EASY MORNING YOGA gaan door op:


- woensdag om 9:00 (vanaf woensdag 24/4)

- zaterdag om 10:00


In de studio van Lindsay, Kerkstraat 11 8210 Loppem, Yogamat, kussen, deken zijn hier voorzien. Max. 8 dames per les.


👉 Wat is de prijs?


Een 10 beurtenkaart is geldig voor alle groepssessies, 15€/beurt (150€)


Je reserveert je plaats via de online agenda én je hebt tot 24u voor de afspraak gratis annulatie. Bij annulatie de dag zelf, wordt de beurt aangerekend.


Wil je eerst eens proberen of een losse les nemen, dan betaal je 17€ per losse beurt.


Betalen kan via de roze "koop nu" knop, ter plaatse cash/ met Payconiq of op voorhand via overschrijving.


10 BEURTENKAART


15

per beurtDeze kaart is geldig voor alle groepsessies in de studio én blijft 6 maand geldig.

👉 Kan ik eens komen proberen?

Jazeker, elke les is toegankelijk voor beginners. Wil je eerst eens proberen of een losse les nemen, dan betaal je 17€ per losse beurt. . Je hoeft enkel jouw plaats te reserveren via de online agenda.


👉 Kan je niet meer reserveren?

Dan is de les volzet. Daar de plaatsen beperkt zijn tot max. 8 dames per les, zijn deze snel volzet. Je kan de dag zelf de agenda nogmaals checken want vaak komt er de dag zelf terug plaatsen vrij door annulaties. Je kan ook op de wachtlijst komen, zo krijg jij als eerste een sms als er een plaats vrijkomt. Zet je op de wachtlijst door me te mailen: info@lindsaygilis.com.


MIJN ACHTERGROND IN YOGA


Mijn eerste meditatie les was in 2009 toen ik in een rouwperiode zat én mezelf volledig kwijt was. Ik wou mezelf terug wou vinden.

Mezelf terugvinden was dan vooral de zoektocht naar rust & vertrouwen binnenin mezelf. Thuis komen bij mezelf, vond ik dmv. meditatie.


In 2010 begon ik te werken in de Fitness Sector. Als clubmanager van Oxygen Fitness Brugge heb ik interne en externe opleidingen gedaan én gaf ik wekelijks zo'n 16u aan actieve groepslessen zoals BBB, Spinning, Aerobics, Fatburner...


Echter werd het me al gaandeweg duidelijk dat ik op dat tempo niet ging kunnen blijven doorgaan én zocht ik naar type lessen die veel dichter bij mezelf lagen én die ik langer ging kunnen volhouden. Ik kwam zo uit bij Pilates & Yoga. Ik volgde, naar aanleiding van mijn burn-out, Yin Yoga én de opleiding tot Yoga Teacher bij Joachim Meire. Ik begon mijn eerste Yoga lessen te geven en al gauw merkte ik op dat ik een zachte stijl van Yoga veel aangenamer vond dan Ashtanga of Vinyasa. 


Voelen zijn & ademen zijn dan ook woorden die ik vaak gebruik. Yin Yoga voelt voor mij als thuiskomen bij jezelf. Ademhaling is zo essentieel voor je zenuwstelsel én meditatie is mijn dagelijkse 'medicatie'. 


Geraak je niet tot in de groepsessies?

Dan kan je ook van thuis uit mijn lessen volgen.

Wat de andere dames zeggen....

Lindsay haar stem is zo rustgevend.

Ik kwam binnen met Migraine én ik ging buiten met een zalig rustgevoel. Bedankt Lindsay

Bij Lindsay kom ik tot rust.


Blij dat ik 1,5 jaar geleden bij Lindsay ben terecht gekomen.


Wat ze doet, doet ze met oprechte passie en liefde. Én ze is goed in haar vak!


De groepjes worden klein gehouden, wat voor mij een extra troef is.