Blog

BLOG

Mei, 2020


Pijn in je heup? Dat is 'ischias of Ischialgie'!


Ischialgie, in de volksmond ook weleens "sciatic" genoemd, is uitstralende zenuwpijn ter hoogte van de heup. Een hernia in de lage rug kan zorgen voor irritatie van de ischiaszenuw. De ischias is de naam van de langste zenuw in het lichaam: de heupzenuw of grote beenzenuw. Ze begint in het ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been tot aan de voet.
Lees verder

April, 2020


MIJN FAVORIETE KOOKBOEKEN


Kookboeken, ze schieten als paddenstoelen uit de grond, zelfs BV brengen kookboeken uit. Niet alleen een mooie extra inkomsten voor hen, maar vooral veel inspiratie voor ons. Ik ben verliefd op kookboeken met mooie foto's! De gerechten die erin staan zijn me vaak te complex, te moeilijk, te veel ingrediënten of vragen me te veel tijd. Maar ik haal er altijd wel inspiratie uit en maak er dan mijn versie van.


Lees verder

April, 2020


HOE KAN IK DIEP ONTSPANNEN?

MET YOGA NIDRA!


Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Slaapyoga dus! Maar met écht slapen heeft het niets te maken. Het is niet de bedoeling dat je in slaap valt, maar dat je je bewustzijn laat balanceren tussen waken en slapen: een staat die je normaliter alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan ongeveer vier uur slaap. Daarom voelen we ons na Yoga Nidra dus zo verfrist en uitgerust.Lees verder

Februari, 2020


WAAROM ZELFLIEFDE NOODZAKELIJK IS OM JE DROOMLEVEN TE CREËREN.


Met meer zelfliefde maak je niet alleen je eigen leven leuker, maar je bouwt ook aan een basis om meer liefde door te geven. Zelfliefde, het wordt vaak onderschat welk effect het heeft op je leven, je omgeving, je gedachten en ook op je gewicht.


Hoe creëer je nu meer zelfliefde?


Hier zijn mijn 4 tips:


Lees verder

Februari, 2020


WAT IS YOGA NIDRA?Heb je vaak last van Stress, Depressie & Angst?


Ga dan op zoek naar een manier om bewust & diep te gaan ontspannen.

Yoga nidra is een krachtige tool die makkelijk te beoefenen is wanneer je je laat begeleiden door een rustgevende en bewuste coach.Lees verder

Februari, 2020


WAAROM KRIJG IK EEN SPIERKRAMP ALS IK PILATES DOE?Heb jij al wel eens een kramp gekregen tijdens je Pilates workout? Je staat in een houding en inééns, je voet, heup of kuiten schieten in kramp. “Ai” Dat doet pijn, je kan niet meer in die houding blijven staan, je hebt dringend een tegen stretch nodig. 


WAT IS DIE KRAMP NU?


Lees verder

Februari, 2020


EENVOUDIGE ADEMHALINGSOEFENINGEN

OM JE STRESS DIRECT TE VERMINDEREN


Ademhaling is je krachtigste tool = we beginnen ons leven met een ademhaling en eindigen met een ademhaling. Je kan ongeveer 3 maand zonder vast voedsel, 3 dagen zonder water en 3 min zonder zuurstof. Naast gezond eten, water drinken en beweging is dus je ademhaling een belangrijk tool.Lees verder

Februari, 2020


6 VOEDINGSSTOFFEN DIE STRESS VERMINDEREN IN JE LICHAAM?Wist je dat zelfs voeding, stress kan triggeren in je lichaam? Stress in je lichaam wordt vaak geuit als hoofdpijn. 


Wil je weten welke voedingsstoffen stress in je lichaam dan net verminderen?


Lees verder

Januari, 2020


MIJN FAVORIETE HEALTHY FOOD BARS IN BRUGGE


Je wil lekker gaan lunchen met je dochter, mama of vriendin en toch gezond eten? Als ze dan nog eens vriendelijk, hip & trendy zijn, dan is het helemaal top, toch?!

Lees verder

November, 2019


IS ALOË VERA NU ECHT ZO'N WONDERPLANT?


'Daar moet je Aloë Vera op smeren!" Misschien heb je het mij al eens horen zeggen? Maar ik zweer dus echt, probeer het en zie het verschil. 


Lees waar je moet op letten en waarvoor je het kan gebruiken:Lees verder

Januari, 2020


HOE KAN IK BETER OMGAAN MET STRESS?


Denk jij dat je gelukkiger en gezonder bent zonder stress? Langdurige stress kan heel veel fysieke klachten met zich meegeven. 80% van de doktersbezoeken zijn te wijten aan stress. Misschien heeft de dokter het wel al eens tegen jou gezegd? “Het is gewoon stress!”

Lees verder

Oktober, 2019


WAT BETEKENT 'NAMASTE' EIGENLIJK ?


In het begin en/of einde van een Yogales wordt er vaak het woord “Namasté” gezegd. Ik hoorde dit woord voor het eerst een X aantal jaar geleden in Thailand en wist natuurlijk niet wat het wou zeggen. Maar ik had al snel door dat het een teken van dankbaarheid was. Het had daar dus helemaal niets met Yoga te maken. Toen ik het later terug hoorde in de Yogales, vroeg ik het aan mijn teacher en nu gebruik ik het zelf natuurlijk ook.

Lees verder

Oktober, 2019


WAT EET IK HET BEST VOOR/ NA YOGA ?


Het hangt vooral af wanneer je YOGA doet, als je ‘s morgens Yoga beoefent dan hoef je niet vooraf gaan eten maar zeker wel te drinken. Je lichaam heeft ‘s morgens vooral nood aan hydratatie. Drink best plat water op kamer temperatuur, een kruidenthee is bv. ook een goede beslissing.

Lees verder

September, 2019


HOE KRIJG IK MEER RUST IN MIJN HOOFD ?


Je zit niet lekker in je vel, alles lijkt moeilijker, het leven wordt minder sprankelend en je voelt je niet gelukkig. Stress en onrust beheersen je leven. Rust in je hoofd zou dus zo welkom zijn, maar HOE doe je dat nu ? Met deze 12 tips krijg je weer een helder hoofd en leer je eenvoudiger genieten van het leven!

Lees verder

Augustus, 2019


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN YOGA OF PILATES ?


Het zijn beide populaire trainingen. Zonder dat je je in het zweet werkt, oefen je jezelf geestelijk en lichamelijk fitter. De twee work-outs lijken erg op elkaar, maar er zijn toch wel wat verschillen. Om je te helpen kiezen wat er best past voor je geef ik je even de gelijkenissen en de verschillen👇

Lees verder ⏩

Juli, 2019


WELKE NETFLIX'ER MOET IK ZEKER GEZIEN HEBBEN ?


Misschien ben jij niet zo'n lezer maar kijk je graag naar NETFLIX? Dan raad ik je de volgende documentaires aan om te bekijken.


Lees verder ⏩

Juli, 2019


WELKE BOEKEN KAN IK LEZEN OM MIJN MINDSET TE VERBETEREN ?


Boeken lezen, ze kunnen een bijdragen leverenen aan je persoonlijke ontwikkeling of zelfacceptatie. Ze geven net even die eye-opener die je soms nodig hebt. Ze vertellen je soms wat anderen niet durven te zeggen. Daarom is het lezen van boeken zo leerzaam en waardevol. Ik heb een aantal interessante mindset boeken voor je op een rijtje gezet!


Lees verder ⏩